Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırım işgali rubleyi vurdu, Rusya faiz artırdı

Kırım işgali rubleyi vurdu, Rusya faiz artırdı

Ekonomi Haberleri

Rusya'nın Kırım'a asker göndermesi piyasaları vurdu. Rus borsası % 10 düştü.Rus rublesi tarihi rekorlar kırınca Rusya Merkez Bankası faiz artırımına gitti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in haftasonu Ukrayna'ya askeri müdahaleye onayı Rus Parlamentosu'ndan çıkarmasının ardından Rus ekonomisinde çok çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. nbsp; Rus borsası RTSI kararın ardından ilk işlem gününe yüzde 10'un üstünde kayıpla 1141 puandan başladı.

RUSYA MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRDI
Ukrayna'daki gerginlik Rus Rublesini de etkileyince Rusya Merkez Bankası sürpriz bir kararla faizleri artırdı. nbsp; Rusya Merkez Bankası sabah saatlerinde enflasyon riskleriyle mücadele etmek ve finansal istikrarı artırmak amacıyla politika faizini yüzde 5.50'den yüzde 7'ye yükseltti.

BORSA DA DÜŞTÜ, RUBLE DEĞER KAYBETTİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın Kırım Özerk Bölgesi'ne askerleri yerleştirmesi ve Rusya Merkez Bankası'nın politika faizini 150 baz puan artırmasının etkisiyle Rusya borsası yüzde 10'a yakın düşüş kaydetti. Müdahale Rus rublesinin dolar ve euro karşısında tarihi rekorları kırmasının ardından geldi. Ukrayna'ya müdahaleye onay kararının ardından bir dolar 37 rubleye çıkarken euro da 50.99 rubleye kadar yükseldi.

Müdahale Rus rublesinin dolar ve euro karşısında tarihi rekorları kırmasının ardından geldi. Ukrayna'ya müdahaleye onay kararının ardından bir dolar 37 rubleye çıkarken euro da 50.99 rubleye kadar yükseldi.

MÜDAHALE GEÇİCİ
Merkez Bankası yetkilileri kararı yükselen enflasyon artan finansal dalgalanma karşısında alındığını belirtti. Merkez Bankası hamlenin geçici olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...