Merkez Bankası'ndan enflasyon uyarısı

/ Kaynak: AA
Merkez Bankası'ndan enflasyon uyarısı

Ekonomi Haberleri  / AA

TCMB'nin, banka ekonomistleri ile yapılan bilgilendirme toplantısında yaptığı sunum, bankanın internet sitesinde yayımlandı.

Merkez Bankasının ekonomistlere sunumundan: "Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları yakından izlenecek ve sıkı para politikası duruşu, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme olana kadar sürdürülecektir"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) banka ekonomistlerine yaptığı sunumda, " Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları yakından izlenecek ve sıkı para politikası duruşu,enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme olana kadar sürdürülecektir" denildi. nbsp;Kurul, gerçekleştirilen sunumda nbsp;enflasyon görünümü üzerindeki yukarı yönlü risklere işaret ederek, ocak ayında yapılan güçlü ve önden yüklemeli parasal sıkılaştırmanın, söz konusu olumsuz risklerin orta vadelienflasyon beklentileri üzerindeki etkilerini sınırladığı değerlendirmesinde bulundu.Sunumda, baz etkisinin de kısmen yansımasıyla haziran ayına kadar enflasyonun yükselmesinin beklendiği kaydedilirken, "Parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki etkisi, biraz gecikmeli gözlenecektir. Bu gelişmeler ışığında, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları yakından izlenecek ve sıkı para politikası duruşu, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme olana kadar sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...