Çelik: Memur maaşı enflasyonun üzerinde yükseldi

Çelik: Memur maaşı enflasyonun üzerinde yükseldi

Ekonomi Haberleri

Bakan Çelik: 'Kamu görevlilerinin 2002-2014 yılı aylık ve ücretlerindeki artışlar enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleşmiş' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu görevlilerinin 2002-2014 yılı aylık ve ücretlerdeki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiğini belirterek "Aylıklar döviz cinsinden de reel olarak yükseldi" dedi. Çelik, MHP Balıkesir Ahmet Duran Bulut'un yazılı soru önergesine verdiği cevapta, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarında önemli ölçüde artışlar sağlandığını kaydetti. Söz konusu dönemde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşının yüzde 416,8 artışla 2 bin 25 TL'ye, ortalama memur maaşının ise yüzde 306,2 nbsp;artışla 2 bin 347 TL'ye yükseldiğini belirten Çelik, şunları ifade etti: "Aynı dönemde TÜFE'deki artış yüzde 165,5 oranında gerçekleşmiştir. Bu artışlar karşılaştırıldığında memur maaşlarındaki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği görülmektedir. Bununla birlikte kamu görevlilerine, enflasyon oranından kaynaklı olarak 2014 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere yüzde 0,27 oranında zam yapılmıştır. Efektif satış döviz kuru dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre ise 2002 yılı Aralık ayı sonu itibarıyla yaklaşık en düşük memur maaşı 227 avro ve ortalama memur maaşı 334 avro iken, 2014 yılı Ocak ayı sonu itibarıyla ise söz konusu maaşlar sırasıyla 657 avro ve 761 avro olmuştur. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine ilişkin söz konusu artışlar karşılaştırıldığında, aylık ve ücretlerdeki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği ve döviz cinsinden de aylıkların reel olarak yükseldiği görülmektedir." AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...