Dünya perakende devleri alım için Türkiye'ye geliyor

Dünya perakende devleri alım için Türkiye'ye geliyor

Ekonomi Haberleri

Aralarında her yıl 4-5 milyar dolarlık alım yapan Japon dünya devi Uniqlo'nun CEO'sunun da bulunduğu 37 alım heyeti Türk firmaları ile bir araya gelecek.

Dünya perakende devleri alım için rotayı Türkiye'ye çevirdi. Tüm dünyadan 4-5 milyar dolarlık alım yapan Japon dünya devi Uniqlo'nun da aralarında bulunduğu 37 alım heyeti TGSD'nin 8-9 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği İstanbul Moda Konferansı'na katılacak. İngiltere'nin en büyük hazır giyim gruplarından Arcadia'nın da alım için geleceğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin şunları kaydetti: "İstanbul 7. Moda Konferansında Japon dünya devi Uniqlo'nun Üretimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Yoshihiro Kunii, TOM Ford International Kişiye Özel Üretim Müdürü Luigi D OrsognaBucci ve Arcadia COO'su David Shepherd'ın da aralarında bulunduğu çok önemli misafirleri ağırlayacağız. Uniqlo'nun CEO'su Türkiye'ye ilk defa geliyor. Türkiye'den ilk defa mal almaya başlamalarını umuyoruz. Uniqlo, tüm dünyadan 4-5 milyar dolarlık alım yapıyor. Eğer bunun yüzde 5'ini Türkiye'ye kaydırabilirsek önemli bir iş yapmış olacağız." nbsp;
Negrin, bu iki devle birlikte 37 alım grubunu Türk üretici firmalarıyla bir araya getireceklerini belirterek, "Yakaladığımız ivme ve güçlü alım rüzgarıyla 18 milyar doları yakalayan ihracatımızı 2014 sonunda 20 milyar dolara çıkaracağımıza inanıyorum" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...