Vodafone ile engelsiz hayatın düşleri KAŞ'da gerçekleşti

Vodafone ile engelsiz hayatın düşleri KAŞ'da gerçekleşti

Ekonomi Haberleri

Vodafone Türkiye'nin açtığı merkezde engelliler binicilik ve akıllı tarım uygulamalarına katılacak, sanatsal ve kültürel etkinliklerde bulunacak.

Yurt dışına çıkan Türkleri 4G ile buluşturan Vodafone, 'engelsiz dünya' hedefi için bir adım daha attı. Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezi 'Düşler Akademisi Kaş', Vodafone Türkiye İcra Kurulu üyelerinin katıldığı törenle hizmete girdi. Yıllar önce ilkokul olarak faaliyet gösteren, ancak daha sonra kapatılan ve uzun süre köylülerin ahır olarak kullandığı binada yılda 1000 engelliye ücretsiz hizmet verilecek. 20 dönümlük arazi üzerine tasarlanan merkezde engelliler, resim, müzik, dans, heykel, fotoğrafçılık ve nbsp;tiyatro gibi kültür-sanat etkinliklerine katılacak, binicilik ve akıllı tarım uygulamaları ile sosyal hayata daha fazla dahil olacak. Merkezde engeliler için 2000'den fazla sesli kitap da bulunuyor.
Dijital dönüşümü teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlar olmak üzere 3 alanda gerçekleştirdiklerini belirten Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Kaş'ta faaliyete geçirdikleri 'Düşler Akademisi'nin bu alanda önemli bir adım olduğunu söyledi. Engellilerin toplumsal fırsatlardan eşit olarak yararlanabilmesi için 'Düşler Akademisi'ne bugüne kadar 3 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten Öğüt, "Merkez 12 ay boyunca engellilere hizmet verecek. Ataşehir'den sonra ikincisini Kaş'ta açtığımız eğitim ve gelişim merkezimizi diğer illere de yaymak istiyoruz" dedi. Türkiye'de her 8 kişiden birinin engelli olduğuna dikkat çeken Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel de "Engellilere engelsiz bir dünyayı nasıl bırakacağımızı düşünerek yola çıktık. Akademimizden bugüne kadar 1722 mezun verdik. Akademiyi sınırları aşan bir merkeze dönüştürdük. New York'ta örnek proje olarak gösterildi. Merkezimiz her ülkeden insanlara ücretsiz hizmet verecek" diye konuştu. nbsp;


Akıllı saatle takip nbsp;
20 dönümden oluşan merkezde eğitim gören engelli bireylerin kullandığı, saat olarak takılan akıllı telefonlar sayesinde öğrencilerin konumu haritadan takip edilebilecek. Ayrıca M2M uygulamaları ile dikkat çeken merkez, hava durumuna bağlı olarak yönlendirilen akıllı sulama ve akıllı ev uygulama sistemleri ile tasarruf sağlıyor. nbsp;


Ömer TEMÜR nbsp;/ TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...