Suriyeliler İstanbul'da ev kiralarını uçurdu

Suriyeliler İstanbul'da ev kiralarını uçurdu

Ekonomi Haberleri

İstanbul'un kiralık ev fiyatlarının kentsel dönüşüm ve Suriyeliler nedeniyle arttı. Merkezî semtlerde 1000 TL olan kiralar 1500 TL'ye yükseldi.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, son 6 ay içinde İstanbul'un bazı semtlerinde kiralık ev fiyatlarının kentsel dönüşüm ve Suriyeliler nedeniyle arttığını belirterek, "Yoğunluğun yaşandığı bu semtlerde daha önce bin liraya kiralayabileceğiniz evi şu an bin 500 liraya kiralayamazsınız" dedi. Suriyeliler başta olmak üzere yabancıların İstanbul'da kiralık evlere yoğun bir ilgi göstermeye başladığını ifade eden Aşa,"Vasıflı ev de çok fazla kalmadı. Ya orta ve kötü evler ya da lüks olarak tanımlayabileceğiniz evler var. Orta sınıfın tutabileceği bin ile 2 bin lira arasındaki evler kolay bulunmuyor. Tabii bu durum merkezdeki evler için geçerli. Eskiden kiranın 500-600 lira olduğu semtlerde bile şu an fiyatlar 800-900 liraya kadar çıktı. Evi kentsel dönüşüme maruz kalan vatandaşlar geçici olarak taşınacak olsalar bile uzağa gitmek istemiyor. Bu da kiraları artırıyor. Burada çözüm, satılamayan konutların kiralık konutlara dönmesinde yatıyor. Kiralık evlere talep ve kiraların yükselmesi hep böyle devam etmeyecek. Kentsel dönüşüm sonrası kiralık evlere talep azalacak" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...