Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

13. Eskişehir Kalite Şöleni

/ Kaynak: AA
13. Eskişehir Kalite Şöleni

Ekonomi Haberleri  / AA

Eskişehir Kalite Şöleninde "Sürdürülebilirlik" konusu değerlendirildi.

nbsp;KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "Sürdürülebilir kavramını temel stratejileriyle, değer zincirleriyle ve süreç tasarımlarıyla bütünleştiren ve hedeflere ulaşmak için gerekli kaynakları tahsis eden işletmeler gelecekte var olacak, ekonomi içinde kalabilecektir" dedi.
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Eskişehir Şubesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Eskişehir Kalite Şöleni, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde "Sürdürülebilirlik" ana temasıyla gerçekleştirildi.Doğan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, sürdürülebilirlik kavramı konusunda 2010 yılında değişiklikler yapıldığını anımsattı.Bu değişikliklerin üç temel başlığının "ekonomik, ekolojik ve işin felsefesi" olduğunu dile getiren Doğan, "İşin felsefesi yönüne değinmek istiyorum. Her işletme vizyonunu, misyonunu, değerlerini tanır ve bunu temel bir amaç olarak ortaya koyarsa ancak böylece geleceklerini güvence altına alırlar" diye konuştu.
İşin temel felsefesinin bir başka yönünün de paydaşların toplumu, işin daha geniş bir kesimine katkı sağlayacak faaliyetlere katılmak için cesaretlendirmesi olduğunu belirten Doğan, şunları bildirdi:
"Sürdürülebilirliği yalnız çevre anlamında anlamamak lazım. Sürdürülebilir bir ekonomi varsa hayat vardır. Dolayısıyla ikisini dengelemek gerekir. Ekonomi ve ekolojide denge, işin sırrı buradadır. Ekonomide, ciro, performanslar, vergiler, karlar çok önemlidir ama sürdürülebilir kavramını temel stratejileriyle, değer zincirleriyle ve süreç tasarımlarıyla bütünleştiren, hedeflere ulaşmak için gerekli kaynakları tahsis eden işletmeler gelecekte var olacak, ekonomi içinde kalabilecektir. Kısa vadeli kazançlardan çok daha uzun vadeli gereksinimleri karşılayacak şekilde kaynaklarını ayıran ve böylece rekabetçi olup, daha uzun yıllar rekabetçiliğini sürdüren işletme ve kurumlar ön plana çıkacaktır."
Ekonomi ve ekoloji arasındaki dengeyi, insan, dünya ve kazanç dengesine kavramlarına oturtan işletmelerin ileride kalıcı olacaklarını aktaran Doğan, "Ben öyle zannediyorum ki gelecekte işletmelerin değerini belirleyen en önemli unsurlardan birisi çevre sürdürülebilirliğine verdikleri katkı olacaktır" ifadelerini kullandı.
-"Kalitenin temelinde eğitim vardır"
Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan ise yüksek öğretimdeki kalite ve sürdürülebilirliğin önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:


"Kalitenin temelinde eğitim vardır. Eğer siz sağlam ve nitelikli bir eğitim alt yapısına sahip değilseniz kaliteli üründe, kaliteli hizmette, sürdürülebilirlikte sağlayamazsınız. Son yıllarda özellikle yüksek öğretime olan talep artış eğiliminde buna paralel üniversite artışları meydana geldi. Bu kalite ve nitelik sorununu da ortaya çıkardı. Maalesef ülkemizde kalite güvencesini sağlayacak kurumlar yok. Yüksek Öğretim Kurulu, kalite güvencesini sağlayacak mekanizmalara sahip değil. Biz üniversite olarak bir takım kalite güvencesi alan birimlerin akreditasyonlarını almaya başladık."KalDer Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Burak Erdinç de sürdürülebilirlik kavramında ekonomi, toplumsal şartların iyileştirilmesi ve çevre unsurlarının başta olduğunu söyledi.
İnsan neslinin sürdürülebilmesi için tüm ülkelerin, kuruluşların, insan, dünya, kazanç kavramlarını birlikte dikkate almaları ve ona göre stratejiler belirlemesi gerektiğine değinen Erdinç, şöyle devam etti:


"Ekonomi her zaman bir kuruluşun veya bir ülkenin en önemli can damarıdır. Güçlü bir ekonomi ve iyi bir yönetimle sürdürülebilir bir başarı her zaman gerçekleşecektir. Mikro düzeyde de tüm küçük ve orta işletmeler, bu çerçevede stratejiler oluşturmalı ve sistemler kurmalıdır. Gelecekte var olmanın anahtarı da kalite yönetim sistemleri olacaktır. KalDer olarak bu bilinçle sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı mükemmelliğin temel kavramları içinde değerlendirmekteyiz."Programa, Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, iş adamları ve diğer ilgililer katıldı.
Kalite şöleni, konusunda deneyimli katılımcıların konuşmacı olarak katıldığı 3 oturumla devam etti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...