Enflasyon rakamları açıklandı!

/ Kaynak: AA
Enflasyon rakamları açıklandı!

Ekonomi Haberleri  / AA

TÜİK verilerine göre aylık TÜFE yüzde 0,14, ,üfe ise tüzde 0,85 arttı.

Eylülde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,14, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,85 arttı. Yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8,86, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 9,84 oldu. nbsp;
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayına ilişkin TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı.
Buna göre, aylık bazda TÜFE yüzde 0,14, Yİ-ÜFE yüzde 0,85 artarken, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,86, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 9,84 olarak gerçekleşti.
Eylül ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,54, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 9,84 artış gösterdi. nbsp;


BEKLENTİLER
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylülde TÜFE'de yüzde 0,48 artış öngörmüşlerdi. Ankete katılan 22 ekonomistin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 1 ve en düşük ise yüzde 0,24 aralığında yer almıştı. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması da yüzde yüzde 9,24 olarak belirlenmişti.


Bu arada, ağustos ayında TÜFE yüzde 0,09, Yİ- ÜFE yüzde 0,42 artmış, yıllık enflasyon ise söz konusu ayda TÜFE'de yüzde 9,54, Yİ-ÜFE'de ise yüzde 9,88 olarak gerçekleşmişti.


Aylık bazda TÜFE ve Yİ-ÜFE oranları şöyle:

Enflasyon rakamları açıklandı!


nbsp;ZAM ŞAMPİYONU YEŞİL SOĞAN
Tüketici fiyatları bazında eylülde en yüksek fiyat artışı görülen ürün, yüzde 12,61 ile yeşil soğan oldu

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...