Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Keçi sütü reçeline büyük ilgi

/ Kaynak: AA
Keçi sütü reçeline büyük ilgi

Ekonomi Haberleri  / AA

Kırklareli'nde doğal ekolojik ürünleri işleyerek reçel ve turşuya dönüştüren işletme, keçi sütünden ürettiği reçeli büyük ilgi görüyor.

Kofçaz ilçesinde 2 yıl önce 7 ortak tarafından kurularak faaliyete geçirilen ve köylü kadınların çalıştırıldığı tesiste, ormanda yetişen ahlat, üvez, güvem gibi ürünler ile organik yetiştirilen karpuz, kavun, ceviz turşusu üretiliyor. Farklı lezzetler arayan işletme ortakları, son olarak keçi sütünden reçel üretti.Üretici Ayhan Yakar, ürünlerinde hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını söyledi.


Tesisin 2012 yılında üretime geçtiğini bildiren Yakar, yöresel tatlar ürettikleri için vatandaşların beğenisini kazandıklarını kaydetti.Her zaman farklı lezzetler arayışı içerisinde olduklarını belirten Yakar, "Tesisimizde yöresel meyvelerimizi değerlendiriyoruz. Ahlat, karpuz ve armuttan reçel yapıyoruz. Son olarak da keçi sütünden reçel üretmeye başladık. Yöresel ürünler ürettiğimiz için alıcı fazla. Özellikle ürünlerimizi İstanbul'a gönderiyoruz" dedi.Süt reçeli üretimini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Yakar, 1 kilogram sütten 300 gram reçel elde ettiklerini anlattı.


Yakar, süt reçeli üretiminin meşakkatli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:


"Üretimimizi artırmayı istiyoruz. Ürünlere rağbet fazla. Piyasaya ürün yetiştirmekte sıkıntı çekiyoruz. Ürettiğimiz keçi sütü reçeli beğeni topladı. İlk etapta 1 ton sütten ürettiğimiz reçel İstanbul'da iki günde satıldı. Sütün reçele dönüşmesi 8 saat sürüyor. Biraz meşakkatli ama tüketicilerimizin beğenisini kazandığımız için çok mutluyuz."


Köylü kadınlar istihdam ediliyor


Yakar, tesiste özellikle köylü kadınların istihdam edildiğine değindi. Kadınların işlerini daha titiz yaptıklarını dile getiren Yakar, ürettikleri ürünlerin lezzetini de kadınların ellerinden aldığını kaydetti.Köylü kadınlarından Seyhan Kurt ise tesisle ilçedeki göçün azaldığını bildirdi. Kurt, tesiste çalışarak aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirtti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...