Eti'nin ilk yurt dışı fabrikası yakın komşu Romanya'ya

Eti'nin ilk yurt dışı fabrikası yakın komşu Romanya'ya

Ekonomi Haberleri

Eti, tiyatro aracılığıyla çocuklarla buluşurken, Romanya'ya fabrika kurmak için de hazırlık yapıyor

Türkiye'nin en büyük büsküvi üreticilerinden olan Eti, yurt dışı pazarlardaki etkisini, 'yerelleşerek' artıracak. Toplam satışlarının yüzde 12-13'ü dış pazarlarda tüketilen Eti, ilk yurt dışı fabrikasını Romanya'da kurmak için hazırlık yapıyor. Eti Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, Eti Çocuk Tiyatrosu'nun Azerbaycan gösteriminden önce düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Romanya'da kurulacak fabrika için çalışmaların tamamlandığını, çok yakında açıklayacakları bir tarihte temel atma törenini gerçekleştireceklerini söyledi. Eti ürünlerinin Irak, Azerbaycan gibi ülkelerde yüksek tanınma oranına ulaştığını, yurt dışı açılımlarını önce bölgesel, sonra global anlamda gerçekleştireceklerini söyleyen Polatoğlu, "Dış ticarette son dönemde büyük potansiyel barındıran pazar Rusya ile ilgili planlarınız nedir?" sorumuz üzerine şu cevabı verdi:
"Rusya zor bir pazar. Bu ülkede önce yerelleşmek gerekiyor. Biz de bu yolu izleyeceğiz. Önce dağıtım kanalları, sonra üretim tesisi olabilir. Azerbaycan ise çok önemli bir pazar. Ürünlerimiz çok iyi tanınıyor. Azerbaycan'da da çocuklar Eti Cici Bebe ile büyüyor, Petito, Crax gibi ürünlerimizle devam ediyorlar" dedi.
TÜRKİYE'Yİ 8 DEFA DOLAŞTI
Eti Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil ise, Türkiye'nin önemli bir şirketi olarak sosyal sorumluluk projelerine daima öncelik verdiklerini, 14 yıldır sürdürülen Eti Çocuk Tiyatrosu ile Türkiye'yi 8, Kıbrıs'ı 6 defa dolaştıklarını, 2010 yılından itibaren de rotalarını yurt dışında Türk çocuklarının yoğun olduğu ülkelere çevirdiklerini söyledi. Derbil, sosyal sorumluluk projelerinin Eti'nin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, "Kriz dönemleri oldu. Birçok tasarruf tedbiri aldık ama asla sosyal sorumluluk projelerinden kesinti yapmadık" diyerek konunun önemine işaret etti. nbsp;


Çocuklara tiyatro aracılığıyla ulaştılar

Eti'nin 14 yıldır devam eden ve bugüne kadar 1.6 milyona yakın öğrenciyi tiyatro ile buluşturan sosyal sorumluluk projesi Eti Çocuk Tiyatrosu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk ve Azeri çocuklara özel gösterim sergiledi. 14 yıldır Türkiye'yi 8, Kıbrıs'ı 6 kez dolaşan, Türkiye'de daha önce hiç tiyatro izlememiş binlerce çocuğu sevindiren Eti Çocuk Tiyatrosu'nun Bakü gösteriminde Türk ve Azeri çocuklar, "Kral Çıplak" adlı oyunu birlikte izledi. Bakü Büyükelçiliği kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, Eğitim Müşaviri Abdulgafur Büyükfırat'ın da katıldığı gösterimlerde, 650 çocuk tiyatroyla buluştu. Eti Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, Eti Çocuk Tiyatrosu'na yatırımlarının devam edeceğini söylerken, Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil, başka ülkelerdeki Türk çocuklarıyla da tiyatroyu buluşturacaklarını ifade etti.
CANAN ERASLAN-TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...