Zehirli ayakkabıyı satan Arow'a 266 bin lira ceza

Zehirli ayakkabıyı satan Arow'a 266 bin lira ceza

Ekonomi Haberleri

Çin'den ithal edilen zehirli ve kanserojen madde içeren ayakkabıları imha etmek yerine piyasaya süren firma belirlendi ve cezaya çarptırıldı.

nbsp;Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tehlikeli kimyasal madde ihtiva etmesi nedeniyle imha edilmesi gereken ancak iç piyasaya sürülen ayakkabılar nedeniyle bir firmaya 266 bin 490 lira idari para cezası uyguladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, imha edilmesi gerekirken, hurda ayakkabılarla değiştirilerek piyasaya verilen ayakkabılarla ilgili olarak, Denge Enternasyonal Ayakkabıcılık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait Çin menşeili, "Arow", "Arow Men" ve "Arow Kids" markalı 19 bin 920 çift, 9 model ayakkabı cinsi eşyanın imha edilmeyerek yasadışı olarak iç piyasaya sürüldüğünün belirlendiği belirtildi. Bakanlık ayrıca, 28 ilde ilgili firmanın 42 satış noktasından alınan numunelerin değerlendirildiğini, satılmamış 2 bin 368 çift ayakkabıya rastlandığını belirterek, şu bilgiler verildi: "Bu ayakkabıların 1947 çiftinin başka bir antrepoda olduğu ve piyasaya verilmediği belirlenmiştir. Söz konusu ayakkabılardan alınan numuneler test için akredite laboratuvarlarına gönderilmiş, numunesi alınan 15 model ayakkabıdan 12 tanesinin test sonuçları uygunsuz, 3 tanesinin sonuçları uygun çıkmıştır. Ayrıca ilgili mevzuat gereği firmadan piyasaya sürdüğü söz konusu ürünleri 2 televizyon ve gazetede ilan etmesi, bunları piyasadan çekmesi ve imha etmesi istenmiştir. Konu ile ilgili olarak idari inceleme ve yargı soruşturması devam etmektedir."


AYAKKABILAR nbsp;BULUNDU
İmha edilmesi gerekirken yurda yayılan zehirli ayakkabılar bulundu. ?Bakanlık tüketicileri dikkatli olması konusunda uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...