Babacan, 'Enflasyonda yüzde 5'leri görebiliriz'

Babacan, 'Enflasyonda yüzde 5'leri görebiliriz'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Babacan, petrol fiyatları bu seviyelerle giderse 2015 için yüzde 5'li enflasyonların bile görebileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AA Editör Masası'nda, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin, "Terörün dini, milleti, ırkı olmaz. Terör terördür, terörist teröristtir. 'Benim teröristim, senin teröristin' diye bir kavram yoktur. Terörizmin uluslararası bir tanımı vardır ve biz Türkiye Cumhuriyeti olarak ve AK Parti hükümeti olarak terörün her türlüsüne karşıyız, terörün her türlüsünü lanetlemiş bir hükümetiz" dedi. İfade özgürlüğünün hakaret amacıyla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Babacan, "Özgürlüğü hakarete varacak noktaya getirdiğiniz zaman yetkililerin de buna 'dur' demesi gerekir. Hele bu hakaret, bir kutsala hakaretse, İslam dinimizin en kutsal şahsiyeti olan Hazreti Muhammed'e hakaretse, bunun kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir" diye konuştu.
"17-25 Aralık olayları darbe teşebbüsüdür"
Babacan, "17-25 Aralık olayları hangi cepheden bakarsanız bakın, hangi açıdan ele alırsanız alın, bir darbe teşebbüsüdür" dedi.
"2015 daha iyi bir yıl olacak"
Olağanüstü bir tablo oluşmazsa 2015 yılının her açıdan 2014 yılına göre daha iyi bir yıl olacağını söyleyen Babacan, "2015 yılı Türkiye'ye aynı zamanda yüksek miktarda fon girişinin, sermaye girişinin olacağı bir yıl olacak diye biz kuvvetle bekliyoruz" şeklinde konuştu. Babacan, sanayi yatırımlarını desteklemeyle ilgili üzerinde çalıştıkları bir paket olduğunu, bunun yaklaşık 1 ay sonra tamamlanacağını düşündüğünü söyledi. Ali Babacan, 2015 yılı enflasyon beklentisine ilişkin, "Resmi enflasyon beklentimiz hala yüzde 6'larda. Biraz daha izleyelim petrol fiyatlarını, biraz daha görelim ama bu seviyelerle giderse muhtemelen yüzde 5'li enflasyonları bile görebiliriz" dedi. Başbakan Yardımcısı Babacan, imar mevzuatında yapılacak değişikliklere ilişkin de "Taslağı, muhtemelen önümüzdeki hafta görüşe açacağız, bütün detaylarıyla taslak görüşe açılacak. Herkesten gelecek görüşe de açığız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...