HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanada'dan Ukrayna'ya 200 milyon dolar kredi

Kaynak: AA
Kanada'dan Ukrayna'ya 200 milyon dolar kredi

Ekonomi Haberleri  / AA

Kanada, Başbakanı Stephen Joseph Harper, Ukrayna'ya düşük faizli 200 milyon dolar kredi verdiklerini belirtti.

Başbakan Harper, yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna'da kalıcı ekonomik ve sosyal istikrarı desteklemek için yardımları artıracaklarını, makroekonomik istikrarın yeniden sağlanması ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik için öncelik verdikleri programları desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.
Ukrayna'ya daha önce de 200 milyon dolar kredi verdiklerini hatırlatan Harper, ikinci kredinin de Uluslararası Para Fonunun (IMF) koyduğu şartlar çerçevesinde verildiğini kaydetti.
Başbakan Harper, açıklamasında, şunlara yer verdi:
"Kanada krizin başlangıcından bu yana Ukrayna halkının yanında gururla durmaktadır. Ukrayna'nın Putin rejimine karşı cesurca barış ve özgürlük için verdiği mücadelesini destekliyoruz. Bu kredinin Ukrayna demokrasisini, bağımsızlığını ve kurumlarının yeniden inşasını teşvik edeceğine inanıyorum."
Kanada, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun geçen Eylül ayındaki Kanada ziyareti sırasında, ülkedeki ekonomi ve finans sektöründe bir dizi reformların hayata geçirilmesi şartına dayanan 200 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalamıştı. Başbakan Harper'ın açıkladığı ikinci 200 milyon dolarlık düşük faizli kredinin hangi fonlarda nasıl kullanılacağına ilişkin denetim hakkı da Kanada'da olacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...