Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Karadeniz ihracatının yüzde 32,6'sı Trabzon'dan'

/ Kaynak: AA
'Karadeniz ihracatının yüzde 32,6'sı Trabzon'dan'

Ekonomi Haberleri  / AA

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan açıkladı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Karadeniz'den 2014 yılında yapılan 4 milyar 51 milyon 228 bin dolar tutarındaki ihracatın yüzde 32,6'sını Trabzon'un tek başına gerçekleştirdiğini bildirdi. Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılı ihracat istatistiklerine göre 18 ilin yer aldığı Karadeniz'den en fazla ihracatı Trabzon'un gerçekleştirdiğini belirtti. Karadeniz'den geçen yıl yapılan 4 milyar 51 milyon 228 bin dolar tutarındaki ihracatın yüzde 32,6'sını tek başına Trabzon'un gerçekleştirdiğini vurgulayan Gürdoğan,18 il içinde de 1 milyar dolar sınırını aşan tutarda ihracat gerçekleştiren Trabzon'un, bu performansıyla 81 il arasında en fazla ihracat gerçekleştiren 15'inci il olduğunu vurguladı. Gürdoğan, ihracattaki artışın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"2014 yılında ülkemizden gerçekleşen ihracatta yüzde 4 oranında artış yaşanmasına rağmen, Trabzon'dan gerçekleşen ihracatta, bir önceki yıla oranla yüzde 13,2 oranında bir artış yaşanması da Trabzon'un ihracattaki performansını açıkça ortaya koymuş oldu. Trabzon konum itibariyle tarihin her döneminde dış ticarette bir merkez işlevi gördü. Kentin ihracat rakamlarından da görüldüğü üzere Karadeniz'in en fazla ihracat yapan ili olması nedeniyle bölge ihracatının önemli bir kısmını tek başına gerçekleştirmiştir."

Trabzon'daki ihracatçı firma sayısının da her geçen gün artmasına bağlı olarak il ihracatının da her geçen yıl artarak yükseldiğini anlatan Gürdoğan, "Birlik olarak ihracatçılara etkin bir şekilde hizmet vererek, ihracatın daha üst noktalara ulaşmasını sağlayacağız. Tarihin her döneminde bölgenin bir dış ticaret merkezi olan Trabzon ihracatının önümüzdeki yıllarda daha da üst noktalara ulaşacağından ümitliyiz. İhracat altyapısı olarak önemli konumda bulunan Trabzon'un dış ticaret açısından da önemli potansiyellere sahip olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...