Kadınların işgücüne katılımında Kanada ilk sırada

/ Kaynak: AA
Kadınların işgücüne katılımında Kanada ilk sırada

Ekonomi Haberleri  / AA

G-20 ülkeleri arasında, kadınların işgücüne katılımında yüzde 77 ile Kanada ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 74 ile Almanya ve İngiltere takip etti.

Kadınların iş gücüne katılımında, G-20 ülkeleri arasında ilk sırayı Kanada alıyor. Türkiye ise son yıllardaki kadınların iş gücüne katılım oranındaki artışa rağmen listenin son sıralarında bulunuyor.


AA muhabirinin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerinden derlediği bilgilere göre, dünyanın en büyük ekonomilerinden oluşan 19 ülke ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşan "G-20 ülkeleri" arasında, kadınların iş gücüne katılımı açısından Kanada yüzde 77 ile başı çekti. Bunu yüzde 74 ile Almanya ve İngiltere takip ederken, kadınların iş gücüne katılım oranı Çin ve Avusturalya'da yüzde 72'yi, Amerika ve Japonya'da yüzde 71'i, Rusya'da yüzde 69'u, Fransa'da ise yüzde 67'yi buldu.


Bu ülkeleri kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 62 olan Brezilya, yüzde 60 olan Güney Kore izledi. Söz konusu oran İtalya'da yüzde 55, Güney Afrika'da yüzde 51, Endonezya'da da yüzde 50 olarak gerçekleşti.


Listenin sonunda Suudi Arabistan, Hindistan ve Türkiye var


G-20 ülkeleri arasında kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 50'nin altında 5 ülke yer aldı.


Suudi Arabistan yüzde 20'lik kadınların iş gücüne katılım oranı ile sonuncu olurken, bunu yüzde 29 ile Hindistan takip etti. Türkiye ise yüzde 34 ile 19 ülke arasında 16'ıncı sırada yer aldı. nbsp;


Kadın iş gücüne katılım oranı Arjantin'de yüzde 48'i Meksika'da da yüzde 49'ı buldu.


Erkeklerin iş gücüne katılımında Japonya zirvede


Öte yandan erkeklerin iş gücüne katılım oranında yüzde 95 ile ilk sırayı Japonya aldı. Bunu yüzde 88 ile Çin, yüzde 87 ile Meksika, yüzde 86 ile İngiltere ve Avusturalya, yüzde 85 ile de Hindistan ve Kanada izlerken, erkeklerin iş gücüne katılımında son sırada yüzde 64 ile Güney Afrika yer aldı.


Erkeklerin iş gücüne katılım oranı Arjantin'de yüzde 74, Fransa ve İtalya'da yüzde 76, Suudi Arabistan ve Türkiye'de yüzde 78 olarak gerçekleşti. Kadınlar ve erkekler arasında iş gücüne katılma farkının en az olduğu ülke Kanada, en çok olduğu ülke de Suudi Arabistan olarak belirlendi.


Kadınların işgücüne katılma hedefi 2023 için yüzde 41


Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulusal İstihdam Stratejinin hazırlanması için büyük çaba harcadıklarını, çalışmalarının neticesinde kadınların iş gücüne katılma hedefini 2023 için yüzde 41 olarak belirlediklerini açıklamıştı.


Türkiye'nin kadın istihdamını artırılması konusunu G-20 zirvesine de taşıyacağına işaret eden Çelik, "G-20 ülkeleri olarak, ülkelerimizde kadınlar ile erkekler arasında iş gücüne katılım konusunda oluşan farkın 2025 yılına kadar yüzde 25'e düşürme kararı aldık. Bu hedefin yakalanması konusunda kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...