ABD'lilerin ayağına 1 milyon çorap örecek

ABD'lilerin ayağına 1 milyon çorap örecek

Ekonomi Haberleri

Dünya çorap üretiminde Çin'in ardından ikici sırada yer alan Türkiye, ABD'ye yılda 2.5 milyar çift çorap satan Çinlilere rakip olacak.

Önder Çelik İSTANBUL
Türkiye pazarında yüzde 6 paya sahip Paktaş, yurt dışında bir marka oluşturma hedefiyle, San Francisco'da geçtiğimiz yıl Hollywood'da ise bu yıl katalog çekimleri yaptı. Firma, ABD'li tüketiciye 1 milyon çorap satmayı hedefliyor. 300 çalışanıyla İstanbul Yenibosna'da faaliyet gösteren firmanın Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO'su Onur Kaya, ayda 4 milyon çift çorap imal ettiklerini belirterek, "Artık fason üretimden öte bizim de sahneye çıkma zamanımız geldi" dedi. Türkiye'de yıllık çorap kullanımının sekiz çift olduğuna işaret eden Kaya, şöyle devam etti: "Bu rakam beş yıl önce beş çiftti. AB'de ortalama 25 ila 35 arasında ABD'de ise 35 çift. 2.5 milyar çorapla dünya üretiminde ikinci sıradayız. ABD, Çin'den 2.5 milyar çift çorap alıyor. O nedenle ihracatta hedefimiz ABD pazarı. ABD'ye yılda 1 milyon çorap satacağımızı düşünüyoruz. 40 milyon dolar ciromuzun yüzde 40'ı ihracattan geliyor." Kaya, büyümek için Avrupa ve Amerika pazarında bir marka satın alabileceklerini sözlerine ekledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...