Kemer'in Tarihi Suların Altında Yatıyor…

Kemer'in Tarihi Suların Altında Yatıyor…

Ekonomi Haberleri

Yaz turizminin gözde beldelerinden Kemer, tarihi mekânları ile de turistlerin ilgisini çekiyor.

Kemer otellerinde konaklayan tatilcilerin en çok merak ettiği yer ise Kekova'daki Batık Şehir…

Kemer Otelleri,turistlerin konaklamak için çoğunlukla tercih ettiği yazlık otellerdendir.Bunun nedeni Kemer'in, denizi, güneşi, plajları, ve havasıyla yaz aylarındatatil yapılacak en iyi beldelerden olmasıdır. Bunun yanında, Kemer otellerinde konaklayantatilcilerin tüm tatillerini plajlarda geçirmek yerine, Beldenin en gözdetarihi yerlerini gezmesi; Kemer'in tarihi ile de öne çıktığının göstergesiolmuştur. Bölgedeki Kekova Adası'nda bulunan Batık Şehir Kemer'in tarihindenizler taşımaktadır.

nbsp;Tatiliniz için Kemerve en iyi Kemer otelleri her yaz olduğu gibi bu yaz da sizleribekliyor. Kemer'e gidip harika bir tatil geçirmek isteyeceğinizden eminiz. Peki,tatil keyfinizi çıkarırken Kemer'in tarihi güzelliklerini de gezmek istemezmisiniz? İşte o yerlerden biri, Batık Şehir…

Antik Bir Şehir…

Antalya'daki Kekova Adası, bundan yüzlerce yıl önce yaşananbir depremle şekil değiştirmiş ve adanın bir bölümü suların altına gömülmüştür.Ada üzerinde kurulu olan, antik devirlere ait şehir de bu nedenle sularagömülmüştür. Suların altındaki bu kalıntılardan dolayı buraya Batık Şehirdenilmektedir. nbsp;

Bölgenin cam kadar berrak sularının altından rahatlıklagörülebilen antik şehir kalıntıları, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaktadır.Batık Şehri gezen turistler şehir kalıntılarının arasında yüzebilmekte;İsterlerse küçük bir tırmanma sonrası Kale'den Kemer'in eşsiz manzarasınıizleyebilmektedirler.

Kemer otelleriningünü birlik turlar düzenlediği Batık Şehir, gezenleri kendine hayran bırakanmuhteşem görüntüler sunmaktadır.

Aynı bölgedeki yıllar önce batmış bir Fransız gemisinin 25 msuyun altındaki kalıntıları da Batık Şehrin bir diğer görülmeye değer yeridir.

Deniz, Güneş, Huzur…

Yaz tatilini geçirmek için en iyi beldelerden biri olanKemer'in birbirinden eşsiz plajlarında güneşlenmek, masmavi sularda yüzmekgibisi yoktur. Kemer otellerindekonaklamayı tercih edenler, tüm kışın yorgunluğunu atacakları yeri bulacaklar.Huzurlu bir tatilin yanında antik kalıntılarıyla ve tarihi dokularıyla ünlenmişbirçok yeri gezebilecek ve doyasıya bir yaz geçirmiş olacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...