'İstanbul enerji piyasalarındaki paydaşların buluştuğu yer olacak'

/ Kaynak: AA
'İstanbul enerji piyasalarındaki paydaşların buluştuğu yer olacak'

Ekonomi Haberleri  / AA

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: 'İstanbul'un 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu ile enerji piyasalarındaki kuruluşları buluşturacak.'

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu ve 25-28 Mayıs tarihlerinde EPDK'nın ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenecek WFER ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, eşsiz konumu ve izlenen akılcı politikaların da verdiği güçle doğu ile batı arasında enerjinin güvenli şekilde aktarılmasını sağlayan "enerji oyuncusu" haline geldiğini belirtti. Mustafa Yılmaz, "Kıtaları birleştiren, kültürleri kaynaştıran İstanbul, WFER ile enerji piyasalarındaki paydaşların ve düzenleyici kuruluşların da buluştuğu yer olacak" dedi.


Politikacı, akademisyen ve enerji sektörü temsilcilerinin, WFER'e geleceğini anlatan Yılmaz, 42 ülkeden 32'si kadın 119 moderatör ve bin 500'ün üzerinde katılımcıyı foruma beklediklerini ifade etti. Yılmaz, "Enerji Düzenleme Dünyasını Buluşturmak" ana teması altında toplanacak forumda, gelişmekte olan ülkelerin enerji vizyonlarının ele alınacağını belirtti.


Yılmaz, paydaşların çıkarlarının dengelenmesi, değişimden yararlanma, sürdürülebilirlik ve daha rasyonel düzenleme için çalışmanın, WFER'in ana konuları olacağına işaret ederek, bu kapsamda 4'ü genel 18'i eş zamanlı olmak üzere 22 oturum gerçekleştirileceğini kaydetti.


Forum kapsamında 2 özel nitelikli genel oturum yapılacağını dile getiren Yılmaz, "Bu oturumlardan birisi Afrika ülkelerini de kapsayan gelişmekte olan düzenleme arayışlarına odaklanırken, diğer özel nitelikli genel oturum ise bu yıl ülkemizin G20 dönem başkanı olması sebebiyle planlandı" şeklinde konuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...