AKBANK direkt 150 şubeye bedel!

AKBANK direkt 150 şubeye bedel!

Ekonomi Haberleri

İki yıl içinde mobil bankacılıkta yüzde 600 büyüyen Akbank Direkt, 150 şubenin kârını 60 kişilik teknik ekip ve 45 terabaytlık kapasiteyle yaptı

ÖNDER ÇELİK
Akbank'ın 60 kişilik teknik ekiple hizmete sunduğu mobil bankacılık uygulaması 'Akbank Direkt' iki yıl içinde 150 şubenin kârına ulaştı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Akbank Direkt Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, son bir yılda Türkiye'de 3G abone sayısının yüzde 18 artışla 58 milyonu geçtiğini belirterek, "Türkiye genelinde 12.5 milyon mobil bankacılık kullanıcısı var. Son 2 yılda mobil pazar yüzde 400 büyürken, Akbank Direkt Mobil uygulamamız yaklaşık yüzde 600 büyüdü" dedi. İnsanların artık mobil bankacılığa daha fazla güvendiğine işaret eden Oğuz, "Bizde mobil bankacılık internet bankacılığını geçti. Fatura ödemede yüzde 77 büyüdük. Müşterilerimiz artık faturalarını mobille ödüyor. İşlemlerimizin yüzde 91'i şube dışı kanallarda oluyor. Son 1 yılda mobilden yapılan işlemler 3 kattan fazla arttı" ifadelerini kullandı.
MÜŞTERİ BAŞINA 76 İŞLEM
Akbank Direkt Mobil'den ayda bir müşterinin ortalama 76 adet işlem yaptığını, Akbank Direkt İnternet için bu rakamın da ortalama 32'yi bulduğunun altını çizen Orkun Oğuz, şöyle konuştu: "Bir müşterimiz Akbank Direkt Mobil'e ayda 15-20 defa girerken İnternet bankacılığına ayda 6-7 defa giriyor. Dijital bankacılıkla tanışan müşterilerimizin yüzde 50'si mobil uygulamamızı kullanarak Akbank'ın direkt bankacılığını kullanmaya başlıyor ve sonrasında sadece mobil uygulamamızı kullanarak devam ediyorlar. Mobil bankacılık alanındaki yenilikçi çalışmaları, alanında en iyi uzmanlardan oluşan bir ekip ile aralıksız sürdürüyoruz. Toplam 60 kişiden oluşan teknik ekiplerimiz, 45 terabayt kapasiteli 90 adet gelişmiş bilgisayarla günlük ortalama 9-10 saat çalışıyor. Akbank Direkt Mobil üzerinden kârlılığımızı artırıyoruz. Kârımız iki senede 150 şubenin kârına ulaştı." nbsp;


Mobilden 98 milyar TL nbsp;para trafiği
? Türkiye Bankalar Birliği Mobil Bankacılık ilk çeyrek istatistiklerine göre, mobil bankacılık yapmak üzere sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış müşteri sayısı Mart 2015 itibariyle 12 milyon 578 bin kişi olurken, bu rakam son bir yıl içerisinde 10 milyon 375 bin kişi düzeyinde gerçekleşti. Ocak-Mart 2015 döneminde mobil bankacılık ile gerçekleştirilen 2 milyon 963 bin adet yatırım işleminin hacmi yaklaşık 30 milyar TL olurken, mobil bankacılık kullanılarak yapılan finansal işlemlerin toplam adedi 52 milyon, tutarı ise yaklaşık 98 milyar TL oldu. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri, finansal işlem hacminin yüzde 57'sini oluşturdu.


APPLE WATCH'A ÖZEL UYGULAMA
Orkun Oğuz, Akbank olarak, giyilebilir teknolojiye yatırım yaptıklarını ve bankacılık işlemlerini akıllı saatlere taşıdıklarını hatırlatarak, "Akbank Direkt Apple Watch uygulamasını, Apple Watch'un piyasaya sürülmesinden önce hazırlayıp App Store'a yükledik" dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...