Bilişim Vadisi, 2016 yılının sonunda tamamlanacak

Bilişim Vadisi, 2016 yılının sonunda tamamlanacak

Ekonomi Haberleri

Bilişim Vadisi'nde incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri lşık projenin bitiş tarihini açıkladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri lşık, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde alt yapı çalışmaları devam eden Bilişim Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Işık, Bilişim Vadisi'nin 2016'nın sonuna doğru tamamlanacağını söyledi.
nbsp;
Kocaeli'nin Gebze İlçesi Muhallim Köy'de yapım çalışmaları devam eden Bilişim Vadisi'ne gelen Bakan Işık'a burada Bilişim Vadisi Proje Müdürü Selçuk Küçük tarafından kısa bir brifing verildi. Küçük çalışmaların bütün hızıyla devam ettiği Ramazan ayı nedeniyle çalışan işçilerin tamamının oruç tutmaları nedeniyle Ramazan boyunça çalışmaların 22.00 ile sabah 08.00 saatleri arasında gerçekleştiğini söyledi.
nbsp;
'BİLİŞİM VADİSİ HIZLA İLERLİYOR'
nbsp;
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilişim Vadisi'nin Türkiye'nin ve bölgenin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Türkiye'nin ve bölgemizin en önemli projelerinden olan, Türkiye'nin özellikle bilgi ve teknolojileri alanında Dünya'da ben de varım demesi için çok fazla önem verdiğimiz bir proje olan Bilişim Vadisi projesi büyük bir hızla ilerliyor. Artık alt yapı çalışmaları son noktaya geldi. Önümüzdeki 3 ay içerisinde alt yapı çalışmasının 1. ve 2. etabını bitirmeyi hedefliyoruz. Binaların inşaatına da başladık. O da inşallah en kısa sürede tamamlanacak ve net arzumuz 2016'nın sonuna doğru Bilişim Vadisi'nde hayatın resmen başlaması. Bunu başardığımız zaman da 2., 3., ve 4. etabı da tamamlayacağız. Burası sadece Türkiye'nin değil gönül coğrafyamızın yani Balkanların, Kafkasların, Orta doğunun ve Kuzey Afrikanın en önemli bilişim merkezi haline gelecektir. Şu anda her şey programa uygun yürüyor."
nbsp;
'BİLİŞİM ALALINDA UZMANLAŞMALARINI SAĞLAYACAĞIZ'
nbsp;
Bilişim uzmanı ihtiyacının karşılanması için proje başlattıklarını söyleyen Bakan Işık, şunları söyledi:

"Türkiye'nin her yerinde, özellikle büyükşehirlerde bu projenin hayata geçmesi için de önümüzdeki süreçte yoğun bir gayret göstereceğiz. Bu projenin özellikle Kocaeli ayağını Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR'u birlikte çalıştıracağız. Kocaeli'de üniversite mezunu olup işsiz gençlerimizden bilişime yatkın olan gençlerimize çağrı yapıp onların bilişim alanında uzmanlaşması için ve bu eğitimin sonunda da uluslararası geçerli bir sertifika alması için çalışmamızı Eylül ayında başlatmış olacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...