Memurlar enflasyonun üç mislini talep ediyor

Memurlar enflasyonun üç mislini talep ediyor

Ekonomi Haberleri

Gelecek hafta başlayacak toplu görüşmelerde Memur-Sen 2016 için yüzde 16, Türkiye Kamu-Sen yüzde 22, KESK ise yüzde 25 zam talep edecek

Yaklaşık 2 milyon 300 bin memur ile 2 milyon memur emeklisi, gözünü gelecek hafta başlayacak toplu görüşmelere çevirdi. 2016-2017 yıllarında maaşlarına yapılacak zam oranına odaklanan memurlar, taleplerini üye oldukları sendikalara iletti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, Kamu İşveren Heyeti temsilcileri ile Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yetkililerinin katılımıyla yapılacak görüşmelerde, memur konfederasyonlarının zam teklifleri ele alınacak. Görüşmelerde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen'in taleplerinin gövdesini; "yüzdelik zam, taban aylığa zam, refah payı ve enflasyon farkı" oluşturuyor. Memur-Sen, 2016 yılının ilk altı ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 8 olmak üzere toplam yüzde 16 oranında zam teklifi sunacak. Türkiye Kamu-Sen ise 2016 yılında toplam maaş artış talebini; "telafi zammı, büyüme ve refah payı" dahil olmak üzere yüzde 22 ve taban aylığa seyyanen net 100 lira olarak belirledi. Türkiye Kamu-Sen, 2017 yılında ise toplam yüzde 20 ve taban aylığa seyyanen net 150 lira zam isteyecek. Diğer konfederasyonlardan farklı olarak KESK, öncelikle toplu sözleşme görüşmelerinin eylül ya da ekim ayına ertelenmesini talep edecek. En düşük maaş alan memurun maaş+ek ödeme olarak toplam 2 bin 323 lira aldığına dikkat çeken KESK, bu rakamın 2 bin 900 liraya yükseltilmesini istiyor. Bu da yaklaşık maaşlarda yüzde 25'lik artışa denk geliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...