Almanya'da enflasyon temmuzda hafif yükseldi

/ Kaynak: AA
Almanya'da enflasyon temmuzda hafif yükseldi

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bu yılın temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) nihai verilerine göre, Almanya'da TÜFE ile ölçülen enflasyon bu yılın temmuz ayında aylık ve yıllık bazda yüzde 0,2 artış kaydetti.


Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu TÜFE ise temmuzda aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 0,1 artış kaydetti. Böylece, açıklanan nihai sonuçlar daha önce 30 Temmuz'da açıklanan öncü sonuçları teyit etti.


Ülkede temmuz ayındaki düşük enflasyon, özellikle sürekli azalış gösteren enerji fiyatlarından kaynaklandı. Enerji fiyatları aylık bazda yüzde 0,5, yıllık bazda da yüzde 6,2 geriledi. Enerji ürünleri ile ilgili olarak, yıllık bazda en büyük fiyat düşüşü madeni yağ ürünlerinde gözlendi.


Almanya'da temmuzda, alkollü içecek ve tütün ürünlerinde aylık bazda yüzde 0,6, yıllık bazda ise yüzde 3,7'lik artış belirlendi.


Ülkede söz konusu dönemde, gıda fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,7 gerilerken, geçen yılın temmuz ayına kıyasla yüzde 0,4 arttı. Ülkede özellikle meyve fiyatlarında yıllık bazda yüzde 6,1'lik, sebze fiyatlarında da yüzde 3,9'luk artış dikkati çekti. Almanya'da söz konusu dönemde et ve et ürünlerinin fiyatı ise aylık yüzde 0,1 arttı, yıllık yüzde 0,7 azaldı.


Almanya'da temmuzda bir önceki aya oranla paket tatili fiyatlarında yüzde 16'lık ve uçak bileti fiyatlarında yüzde 5,3'lük artış belirlendi. Yıllık bazda ise paket tatili fiyatları 0,2, uçak bileti fiyatları yüzde 5 azaldı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...