Yüksek fiyat 'helal arz'ı vurabilir

Yüksek fiyat 'helal arz'ı vurabilir

Ekonomi Haberleri

Bursa'da 20 kadar kesilmiş at başı bulunmasının ardından et üreticileri, "Böyle giderse kedi ve köpekler de para yapacak" uyarısında bulundu!

Kırmızı ette yaşanan fiyat artışı, tüketicilerin sağlığını da tehdit eden bir takım gelişmelere zemin hazırlıyor. Yetkililer, ete "helal olmayan" hilelerin karışmasından korkulduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles yolu üzerinde 20 kadar kesilmiş at başı bulunmasını değerlendiren Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Cetizli, "Fiyatların daha da yükselmesi halinde kediler ve köpekler de para yapacak" dedi. Cetizli, "6 aydan beri dışarıdan besi hayvanı getiriyoruz. Her ay 10 bin civarında dana ithal edip dağıtıyoruz. Bizim haricimizde özel olarak besi danası getirenler var. Akabinde gebe düve getirenler var. Bu doğru değil. Öncelikle kırmızı ette yüzde 8'lik KDV yüzde 1'e inmeli. Sadece bu etken fiyatları 3 lira düşürür. Ancak şimdi üretici ne yapacağını bilmiyor. Her gün maliyetler yükseliyor, destek artmıyor. Bu gidişatta et fiyatları ucuzlamaz" diye konuştu. Ete hile karışma ihtimaline karşı denetimlerin artması gerektiğini de vurgulayan Cetizli, "Bunun önüne geçmek çok zor. Her şey yapılır. Kontrol etmek gerekiyor. Herkes bildiği, tanıdığı, güvendiği yerden alışveriş yapmalı" uyarısında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...