Türk Trump gökdelen avında

Türk Trump gökdelen avında

Ekonomi Haberleri

ABD'de gökdelen toplayan Türk yatırımcı Sarımsakçı, şimdi de 84 yıllık First National Bank binasını satın aldı

ABD'de satın aldığı gökdelenlerle adını duyuran "Turkish Trump" olarak tanınan yatırımcı Mükemmel Sarımsakçı, portföyüne bir yenisini daha ekledi. Alterra International'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sarımsakçı, Oklahoma'daki tarihi First National Bank'ın binasını satın aldı. Sarımsakçı, gökdelen için 25 milyon dolar ödedi. Binayı yenileyeceklerini dile getiren Sarımsakçı, "Bunun için 120 milyon dolarlık bir bütçe hazırladık" dedi. 1931'de tamamlanan Oklahoma'daki First National Bank gökdeleni 2 küçük binayı daha barındırıyor. 33 katlı ana binanın uzunluğu 150 metre. 


Empire State'e benziyor 
Diğer iki bina ise 14 katlı. Projenin ofis ve rezidans olarak hizmet vereceğini dile getiren Sarımsakçı, "First National Bank'ın binası, dünyaca ünlü Empire State'in bir benzeri" dedi. 


ABD'deki krizde bina topluyor
ABD'de başlayan emlak kriziyle birlikte 2010'da bina avına çıkan Sarımsakçı, özellikle Dallas'ta satın alma yapıyor. ABD'de Mike adıyla tanınan Mükemmel Sarımsakçı, Butler Brothers Company adlı şirketin eski merkezini 2011'de satın aldı. 101 yıllık tarihi yapıyı 55 milyon dolara alan Sarımsakçı, yapıyı 5 yıldızlı otele çevirdi. 


Dallas'ın en yüksek binasını da aldı
Dallas'ın en yüksek binasını bünyesine katan Sarımsakçı, 1965 yılında inşa edilen 191 metre uzunluğundaki First National Bank binasını da 30 milyon dolara satın almıştı., 2010'da yine Kaliforniya eyaletindeki Bay Area adlı bölgede 2 yapıyı alan Sarımsakçı, bu iki bina için 35 milyon dolar ödemişti. Türk gayrimenkul avcısı Sarımsakçı, Oakland'da 204 bin metrekarelik Edgewater Park Plaza'yı 12 milyon dolara devralmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...