Dünyanın emlak şovu Dubai'de başlıyor

Dünyanın emlak şovu Dubai'de başlıyor

Ekonomi Haberleri

Yabancıya konut satışını yüzde 24 artıran Türkiye'nin gayrimenkul şirketleri, Dubai'de gövde gösterisi yapacak.

Önder Çelik DUBAİ
Gayrimenkul sektörünün üç gün süre ile kalbinin atacağı Cityscape Global 2015 fuarı bugün 14'üncü kez kapılarını açacak. Dubai'de 8-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan fuara Türkiye gayrimenkul sektörünün katılımı geçen yıla göre ikiye katlandı. Son üç senede her yıl yaklaşık yüzde 30 büyüyen Cityscape Global'de 2014'te 30 olan Türkiye'den katılımcı firma sayısı 2015'te 61'e ulaşırken, geçtiğimiz yıl 2 bin 172 metrekare olan stand alanlarının toplamı ise bu yıl 4 bin 200 metrekareyi aştı. Aralarında Çalık, Sinpaş, Ağaoğlu, Ege Yapı, Kuzu Grup, Dumankaya, DKY Yapı, Torunlar GYO, Babacan Yapı, Siyah Kalem ve Soyak Yapı'nın da olduğu firmalar en yeni projelerini yabancı yatırımcının beğenisine sunacak. Cityscape Global 2015'e ilişkin bilgi veren Cityscape fuarlarının Türkiye temsilcisi ve Cityscape Türkiye'nin organizatörleri arasında yer alan ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, fuarın bu yıl 28 farklı ülkeden 300'ü aşkın katılımcıyı ağırlayacağını belirtti. Geçen yıl 47 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl 50 bini aşacağını ifade eden Sezen, toplam 41 bin metrekare fuar alanına sahip Cityscape Global 2015'e bu yılki katılımcıların yüzde 65'inin Birleşik Arap Emirlikleri merkezli, yüzde 35'inin ise uluslararası firmalardan oluştuğunu kaydetti. Türkiye'nin 61 katılımla Cityscape Global 2015'te, 28 ülke arasında 'En Büyük Uluslararası Katılımı Gerçekleştiren Ülke' unvanını elinde bulundurduğunu belirten Sezen, ülke katılımı büyüklüğü açısından Türkiye'yi; İngiltere, Katar, Mısır ve Bahreyn'in takip ettiğini belirtti. 
DEV FUAR MART 2016'DA TÜRKİYE'DE  YAPILACAK
Türkiye gayrimenkul sektörünün Katar, Abu Dhabi ve Kuveyt Cityscape fuarlarına da katılımının her geçen yıl arttığını vurgulayan ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, Türkiye gayrimenkul sektörünü, küresel yatırımcılarla buluşturacak olan Cityscape Turkey'in ilkinin 24-26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenleneceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...