Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da enflasyon ağustosta değişmedi

/ Kaynak: AA
Almanya'da enflasyon ağustosta değişmedi

Ekonomi Haberleri  / AA

Almanya'da TÜFE ile ölçülen enflasyon, ağustos ayında piyasa beklentileri doğrultusunda aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 0,2 artış kaydetti.

Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bu yılın ağustos ayında beklentiler paralelinde bir önceki aya göre değişmezken, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0,2 arttı.


Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı nihai verilere göre, Almanya'da TÜFE ile ölçülen enflasyon, bu yılın ağustos ayında aylık bazda değişmedi. Enflasyon yıllık bazda ise yüzde 0,2 artış kaydetti. Ülkede temmuz ayında enflasyon aylık bazda yüzde 0,2 yükselmişti.


Almanya'da enflasyon aylık ve yıllık beklentiler paralelinde gerçekleşirken, ülkede ağustos ayından daha düşük enflasyon oranları yüzde 0,1'le şubat , yüzde eksi 0,3'le de ocak aylarında kaydedilmişti.


Ağustostaki düşük enflasyon, sürekli azalan enerji fiyatlarından kaynaklanırken, son birkaç ay ile karşılaştırıldığında, enerji fiyatlarındaki gerileme tekrar hızlandı.


Ham petrolün dünya piyasası fiyatının azalması, özellikle ısınma ve motor yakıtları fiyatlarının düşmesinde etkili oldu. Enerji fiyatları hariç tutulduğunda, ağustosta enflasyon oranı yüzde 1,1 olarak ölçüldü.


Ülkede, gıda fiyatları ise ağustosta aylık bazda yüzde 0,3 gerilerken yıllık bazda yüzde 0,8 yükseldi. Yıllık bazda özellikle sebze ve meyve fiyatlarında belirgin artış belirlendi. Söz konusu dönemde, alkol ve tütün ürünleri aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 0,6 arttı. Giysi fiyatları ise aylık bazda mevsimsel etkilerden dolayı yüzde 4,2 artış kaydetti.


Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu TÜFE de ağustosta aylık bazda değişmezken yıllık yüzde 0,1 arttı. TÜFE'de piyasa beklentisi, aylıkta değişmeyeceği, yıllıkta ise yüzde 0,1 artış göstereceği yönündeydi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...