Emlak Konut'un Validebağ arsası fiyatını 5'e katladı

Emlak Konut'un Validebağ arsası fiyatını 5'e katladı

Ekonomi Haberleri

Emlak Konut'un Üsküdar Validebağ Korusu karşısındaki Barbaros arsa ihalesi sonuçlandı. Kıran kırana geçen ihaleyi Eltes İnşaat- Istlife ortaklığı kazandı.

Güçlerini birleştiren iki firma arsa için satış toplam geliri olarak 810 milyon lira, Emlak Konut'a ise arsa payı olarak yüzde 50,15 oranında 406 milyon 215 bin lira teklifle kazandı.
 Türkiye'deki inşaat sektörünün dinamizmi Emlak Konut GYO' nun 45 firma ve iş ortaklığından teklif aldığı Üsküdar Barbaros Mahallesi'ndeki arsa ihalesi ile bir kez daha gözler önüne serildi. 
DAP Holding'in iştiraki olan Eltes-İstlife İş Ortaklığı kazanan taraf olurken 17 dönümlük arsaya yapılacak projenin değeri 810 milyon liraya, arsa karşılığı kuruma aktarılacak pay da 406 milyon 215 bin liraya ulaştı.
4 katlı konut yapılabiliyor
Çevresinde ünlü konut projelerinin yer aldığı lokasyon, toplu ulaşım ve yaşamın merkezinde yer alıyor. Askeri alanın dönüştürülmesi ile oluşturulan arsanın üzerine maksimum 12,5 metre yüksekliğe sahip bina yapılabilecek. 
Metrekaresi 24 bin liraya fırladı
Arsanın bulunduğu bölgede yapılan incelemeler sonucu yeri, konumu, sosyal ve kültürel donatı alanlarına uzaklığı, topografik yapısı, emsallerinin küçük alanlı ve net olması gibi tüm etkenler birlikte incelendiğinde parsellerin metrekare birim değeri 4 bin 930 ve 4 bin 935 lira olarak ortaya çıkıyordu. İhaleden sonra bu rakamda 24 bin liraya çıktı. 
Konutlar satışa 11 bin 500 liradan çıkacak
Değerleme raporuna göre Emlak Konut GYO, gayrimenkullerin bir bütün olarak değerlendirilmesi durumunda arsaya konut projesi geliştirilmesini ön görüyor. Yüzde 20'lik bir emsal artışı ile toplam satılabilir alanlar 20 bin 684 metrekareye ulaşıyor. Konut satış fiyatlarının 11 bin 500 liradan başlamasının öngörüldüğü raporda toplam hasılat rakamı dikkate alındığında satışların 39 bin 160 liradan başlaması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...