Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki ülkenin ticari ilişkileri 200 kat artacak

İki ülkenin ticari ilişkileri 200 kat artacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin teknoloji devlerini ve yatırımcılarını bir araya getirmek üzere yola çıkan High Tech Port by MÜSİAD'ın ikincisi yarın Katar'da başlıyor

8 Ekim'e kadar Katar Ulusal Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlik, iki ülkenin ortak düzenlediği ilk fuar olma özelliği taşıyor. Türkiye'den 67 firmanın katılımcı olarak yer aldığı fuarda Türk savunma sanayisinin önemli projelere imza atması bekleniyor. Fuarla ilgili geçen hafta yapılan basın toplantısında MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak "High Tech Port by MÜSİAD Katar, tarihsel bağlarımızın kuvvetlendirdiği geçmişimizle, iki ülke arasındaki geleceğe güçlü iş birlikleriyle bakacağımız yeni bir başlangıç daha olacaktır. Katar ile Türkiye, ileri ve stratejik sektörlerde yapacakları işbirlikleriyle, küresel birer güç, tarihi birer ortak olacaklardır" dedi. 


TÜRKİYE BİZİM İKİNCİ EVİMİZ 
Türkiye bizim ikinci ülkemiz diyerek işbirliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Katar Dışişleri Bakanlığı Daimi Komite Başkanı Abdullah Fakhroo, "High Tech Port by MÜSİAD Katar fuarı bizim için çok önemli. Fuarda Türk ve Katar ekonomisine destek sağlayan ve iki ülkenin önemli iş adamlarının katılacağı bir iş forumu düzenleyeceğiz. Türkiye ve Katar ticari ilişkileri son 10 yılda 50 kat arttı. Bu tür projelerinde desteğiyle önümüzdeki 10 yılda ticari ilişkimizin 200 kat artacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstriyel Komite Başkan Yardımcısı Mohammed K. Al-Kuwari ise "Türkiye ve Katar'ın stratejik ortaklığı için BMC çok iyi bir rol model. BMC Yönetim Kurulu Üyesi olarak söylüyorum ki, Katar Savunma Bakanlığı BMC ile birlikte fuarda yer almaktan mutluluk duyuyor. Türkiye ile Katar bir pazar değil stratejik birer ortaktır" dedi. ICT Qatar Müsteşar Yardımcısı Hassan Al Sayyed ise şöyle konuştu: "ICT Katar Bakanlığı olarak çok sayıda alt yüklenicimiz ve kamu yöneticilerimizle fuarda yer alacağız. ICT sektörünün Katar'da potansiyeli çok büyük. Türk firmalarını Katar'da iş yapmaya bekliyoruz." Katar İşadamları Derneği Genel Müdür Yardımcısı Sarah Abdallah da Türkiye'de Katarlı yatırımcılar için önemli teşvikler olduğunu, bunların ticari ilişkileri güçlendirdiğini belirterek, "Ticari ilişkilerimizin ve yatırımlarımızın karşılıklı olarak artacağını düşünüyoruz" dedi. Fuar sırasında Türk ve Katar işadamlarının katılımıyla 19. Uluslararası İş Forumu düzenleyeceklerini belirten International Business Forum (IBF) Başkanı Erol Yarar ise şöyle konuştu; "Katar, Türk iş dünyası için çok önemli bir ülke. Türkiye ve Katar'ın stratejik işbirliklerini söz değil icraat yaparak artıracağız. Dünyaya İslam ülkelerinin birlikte neler yapabileceğini göstereceğiz." 


DEVLER KATILIYOR
Türkiye Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri himayelerinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile birlikte organize edilen projenin, Katar tarafında resmi ortağı "Katar İş Adamları Derneği". Savunma sanayi, havacılık ve uzay, deniz sistemleri, IT ve mühendislik alanlarını kapsayan fuara Türkiye'den BMC, Aselsan, Havelsan, TAI, Roketsan ve THY Teknik başta olmak üzere 67 firma katılacak. Türkiye'nin ilk bölgesel jet uçağı TRJet Ortadoğu'da ilk kez görücüye çıkacak. En yeni teknoloji ürünlerini dünya vitrinine ilk defa çıkaracak olan şirketlerden BMC de 7 tane büyük savunma aracın tanıtımını fuarda gerçekleştirecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...