Doğalgaz fiyatları yükselecek mi?

Doğalgaz fiyatları yükselecek mi?

Ekonomi Haberleri

Bakan Alaboyun, "Petroldeki ucuzlama nedeniyle şu an doğalgazda zam yok ama petrol fiyatları yukarılara çıkarsa ilerde farklı değerlendirilebilir" dedi

Alaboyun, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti. Çıkışta açıklamalarda bulunan Alaboyun, 1 Kasım seçimlerine değinerek, vatandaşlardan sandığa gitmelerini istedi.
Seçimlerde enerji güvenliğiyle ilgili bir sorunun olmadığını belirten Alaboyun, "Yaz dönemlerinde biraz enerji tüketimimiz fazla olduğu için kesintiler oluyor ama kışın planlı bakımların dışında zorunlu enerji kesintimiz yok. Bakanlık olarak Nevşehir dahil olmak üzere tüm Türkiye genelinde bir milyon 200 bin dağıtım hattı var. Bunların çoğunu da bakım onarım şirketleri gerçekleştiriyor" diye konuştu.
Seçim güvenliği kapsamında elektrik kesintilerine karşı önlemlerin artırıldığını vurgulayan Alaboyun, şunları kaydetti:
"Zaman içerisinde arıza ve kopmalar oluyor. Biz bunlara hızlı bir şekilde müdahil olmak için helikopterli ekipler oluşturduk. Canlı bakım diye yeni bir üniteyi devreye soktuk. Bugün 400 bin voltluk bir enerjinin geçtiği hatta ekiplerimiz çarpılmadan, ölmeden çalışabilecek. Özellikle Güneydoğu başta olmak üzere enerji kesintileri konusunda hassasiyetimiz devam ediyor. Geçmişte birtakım olaylar speküle edilmiştir. Mümkün olduğu kadar o spekülasyonları en aza indirme gayreti içerisindeyiz."
- Kış saati uygulaması
İleri saat uygulamasının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından planladığını hatırlatan Alaboyun, "25 Ekim'de devreye girmesi gerekirken seçim nedeniyle hem seçim güvenli bir ortamda yapılsın hem de aydınlıktan yararlanalım diye 8 Kasım'a kadar uzattık. Dolayısıyla dün ve bugün saatlerini şaşırıp da işe gidemeyen arkadaşlarımız olduysa onun sebebi benim. Hepsinden özür diliyorum ama bunu da seçim güvenliği açısından yapmamız gerekiyordu" ifadesini kullandı.
"ZAMI BELİRLEYEN PİYASADIR!"
Bir gazetecinin "doğalgaza zam yapılacak mı?" sorusuna Bakan Alaboyun, "Doğalgaza zam var-yok demek artık siyasetçinin popülist söyleminden çıkmalı. Doğalgaza zamı belirleyen piyasadır. Çünkü biz doğalgazı belli bir formül çerçevesinde alıyoruz. Üçer aylık dilimlerde o fiyatlar belirleniyor ama şunu söyleyebilirim ki petroldeki ucuzlama nedeniyle şu an doğalgazda zam yok ama petrol fiyatları çok yukarılara çıkarsa ilerde farklı değerlendirilebilir" dedi.
- Bakan Alaboyun öğrencinin davetini geri çevirmedi
Alaboyun daha sonra merkeze bağlı Nar Beldesindeki Nar Fikret Aktekin Ortaokulu'nu ziyaret etti. Sudenur Kart adlı 6'ncı sınıf öğrencisinden davet mektubu aldığını ifade eden Alaboyun, "Bizi buraya davet eden güzel, dokunaklı bir mektup aldık. Biz de programımızı buraya kadar uzattık" ifadesini kullandı.
Enerji verimliliği ve enerjinin doğru kullanılması konusunda öğrencilere bilgiler veren Alaboyun, "Evde gereksiz lambaları söndüreceğiz, ailelerimizi enerji verimliliği yüksek cihazlar almak için teşvik edelim, enerji verimliliği önemli. Eğer enerjiyi verimli kullanırsak senede 2 tane Keban Barajı düzeyinde bir enerji tasarruf ediyoruz, dolayısıyla 2 tane daha fazla santral yapmamıza gerek kalmıyor" diye konuştu.
Alaboyun'u okullarına davet eden Kart, daha önce hiç bakan görmediğini belirterek, davet mektubu yazdığını kaydetti. Kart, Alaboyun'un mektubu dikkate alarak okullarına geleceğini tahmin etmediğini ancak ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Sınıfta öğrenci sırasına oturan Alaboyun, ziyaretin anısına öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...