Erdoğan: Milli olmadığınız sürece vatanseverim demeyin

Erdoğan: Milli olmadığınız sürece vatanseverim demeyin

Ekonomi Haberleri

Erdoğan, "Milli, yerli olmadığınız, bu ülkenin kalkınma sürecine destek vermediğiniz sürece 'Ben vatanseverim' diyemezsiniz" ifadesini kullandı

ürkiye'de internetin en az 10 kat daha hızlı kullanılmasına imkân verecek olan 4.5G için yetkilendirme sözleşmesi imzalandı. 4.5G fikrini ortaya atarak, "4G ile zaman kaybetmeyelim" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "4.5G IMT-Advanced Yetki Belgesi" imza töreninde yaptığı konuşmasında, 4.5G ihalesinin 26 Ağustos'ta yapıldığını, üç GSM şirketinin toplam 4 milyar avroluk bedelle frekansları paylaştığını hatırlattı. Bugüne kadar ihale bedelinin yarısının ödenmesinin tamamlandığını, kalanının 3 eşit taksitte 18 ayda ödeneceğini ifade eden Erdoğan, yetkilendirme belgesinin imzalanmasıyla artık uygulama aşamasına geçildiğini vurguladı ve "Nisan 2016'dan itibaren sunulmaya başlanacak hizmetin Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine, hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
BUNU İLK DEFA TÜRKİYE YAPTI
Erdoğan, son birkaç haftada yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin her alanda kararlı şekilde kalkınmasını sürdürdüğünü gösterdiğini ifade etti. Erdoğan, 3 Ekim'de amfibi gemi Bayraktar'ın denize indirildiğini, 14 Ekim'de Çankırı'da Türk-Japon iş birliğiyle kurulan 516 milyon dolar yatırım bedelli lastik fabrikasının açıldığını, 16 Ekim'de Türksat 4B uydusunun uzaya fırlatıldığını, 17 Ekim'de 1.6 milyar liralık bir yatırım olan KKTC Su Temini projesinin açılışının yapıldığını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dikkat ederseniz buna Türkiye'nin medyası, sosyal medyası kulak tıkadı. Bunu hiç gündemine getirmek istemedi. Hâlbuki bu, dünyada bir ilk. Anamur'dan KKTC'ye denizin altından su hattının götürülmesinin, bunun orada inşa edilmesinin benzeri yok. Bunu ilk defa Türkiye yapıyor. Asrın projesi olan bu uygulamayı malum bazı çevreler göz ardı etmenin gayreti içerisindeler. Her zaman söylerim, milli, yerli olmadığınız sürece, bu ülkenin kalkınma sürecine destek vermediğiniz sürece bilesiniz ki 'Ben vatanseverim' diyemezsiniz. Vatanseverlik işte bu günlerde birlik, beraberlik, dayanışmayla ortaya çıkar."
Yine de büyüyoruz
"Bütün hasımlara rağmen büyüme devam ediyor” diyen?Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'de 27.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervinin 118 milyar dolara çıktığını, 8 ayda 12 milyar dolar yabancı sermaye geldiğini ifade etti. İstikrar ve güven ortamından rahatsız olanların Türkiye'yi asli gündeminden uzaklaştırmaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, “Türkiye, tüm kurumlarıyla dimdik ayakta. Büyük Türkiye yolunda çalışıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...