General Motors 1,4 milyon aracı geri çağırdı

/ Kaynak: AA
General Motors 1,4 milyon aracı geri çağırdı

Ekonomi Haberleri  / AA

Araçlarını geri çağıran üreticilere bir yenisi daha eklendi. General Motors 1 milyon 400 bin aracı geri çağıracağını duyurdu.

General Motors (GM), geri çağrılan araçlarda yağ sızıntısından kaynaklanan yangın çıkabildiğini açıkladı. Hatalı araçların 1997 - 2004 yılları arasında üretildiği belirtilirken, büyük kısmının ABD, geri kalanların ise Meksika ve Kanada'da trafiğe çıktığı kaydedildi.


Hatalı araçlarda son 6 yılda çıkan yangınlarda 19 kişinin hafif şekilde yaralandığı, can kaybının olmadığı belirtildi. GM'in ürettiği bazı araçlardaki hatalı kontak tertibatının 124 kişinin ölümüne yol açtığı ortaya çıkmış, GM ABD'li yetkili kurumlara 900 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.


Fiat Chrysler de yaklaşık 141 bin aracı geri çağırma kararı aldı. Yetkilere göre, Ram modeli pick-up'ların arka aksındaki hata, tekerleklerden birinin sürüş sırasında araçtan ayrılmasına neden olabiliyor.


Japon üretici Toyota da cam açma kapama düğmesindeki bir sorun nedeniyle geçen hafta 6 milyon 500 bin aracı geri çağırma kararı almıştı.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...