Ülker, dünyaya verilen zararı azaltma yarışında

Ülker, dünyaya verilen zararı azaltma yarışında

Ekonomi Haberleri

Doğayı daha az kirletmek, daha az su, kâğıt, plastik kullanmak için hedef belirleyen Ülker, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nin ilk gıda şirketi oldu...

Türkiye'nin gıda şirketlerinden Ülker, 2024 yılına kadar her yıl çevre için daha fazla çaba göstereceğini taahhüt etti. Buna göre, Ülker bisküvi fabrikalarında yeşil enerji tedariki ile ürün başına karbon salınımı yüzde 40 azaltılacak. 2024'te yüzde 100 geri dönüşüm ve sıfır atık hedefleniyor. Şirket karbon salınımını yüzde 20, ambalajda kullanılan plastik miktarı ile kâğıt kullanımını yüzde 20 azaltarak 6 bin ton kâğıt tasarrufu yapmayı, enerjiyi yüzde 25 verimli, fabrikalardaki suyu yüzde 30 daha az kullanmayı hedeflediğini açıkladı. Bu hedeflerle de BIST (Borsa İstanbul) Sürdürülebilirlik Endeksi'nin 29 şirketi arasında yerini alan ilk gıda şirketi oldu. Kuruluşunun 80'inci yılı olan 2024 için 'sıfır emisyon ve sıfır atıkla büyüme' hedefiyle bu endekse girmeye hak kazanırken; Ülker CEO'su Mehmet Tütüncü, "İşimiz gıda üretmek. Bunu yaparken bir elimiz toprağa diğer elimiz ise insana dokunuyor. 'Bu Dünya Bizim' konsepti altında topladığımız çalışmalarımızı, çevre, değer zinciri, inovasyon, çalışanlar, toplumsal sorumluluk ve liderlik başlıkları altında sürdürüyoruz. Hedeflerimizi de 2024 yılına kadar belirledik.  Bu alanda da lider olmayı önemsiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...