BOTAŞ indirimde en iyiyi hedefliyor

BOTAŞ indirimde en iyiyi hedefliyor

Ekonomi Haberleri

Aşık, Türkiye ile Rusya arasındaki doğalgaz kontratlarının uzun vadeli olduğunu ve tahkim sürecinin Türkiye'yi etkilemeyeceğini söyledi.

Enerji Ticareti Derneği Başkanı Cem Aşık, Türkiye ile Rusya arasındaki doğalgaz kontratlarının uzun vadeli olduğunu ve tahkim sürecinin Türkiye'nin enerji arz güvenliğini olumsuz yönde etkilemeyeceğini söyledi. Türkiye'de enerji arz güvenliğinin sağlanmasında iletim ve gaz depolamada altyapı yatırımlarına odaklanılması gerektiğini ifade eden Aşık, “Doğalgaz fiyatları petrole endeksli. Petrol fiyatlarının düşük seyretmesinden dolayı BOTAŞ şu anki satış fiyatlarıyla kar baskısı altında değil. Bundan iki sene önce özellikle petrol fiyatlarına bağlı olarak BOTAŞ'ın üzerinde büyük bir zarar yükü vardı; bu durum sürdürülebilir değildi. Bu durum değişti. Bu yüzden Türkiye'nin eli pazarlıkta sıkışık değil, en iyi indirimi almak istiyor” dedi. Türkiye'nin Rusya ile doğalgaz kontratında yer alan fiyat revizyonu maddesine bağlı olarak indirim talep etme hakkı bulunuyor. Türkiye, geçen yıl aralıktan bu yana geçerli olan bu hakla beraber Rusya'dan yüzde 10,25 oranında bir indirim sözü almış fakat bu konudaki anlaşma imzalanamamıştı. Anlaşmaya varılamaması üzerine, Türkiye anlaşmazlığı tahkime taşıma kararı aldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...