TT Akademi geleceğin liderlerini yetiştirecek

TT Akademi geleceğin liderlerini yetiştirecek

Ekonomi Haberleri

Türk Telekom Grubu, Türkiye'nin en büyük kurumsal eğitim çalışmasını başlattı.

Ekonomi Servisi 
Bu yıl entegrasyon sürecini tamamlayan Türk Telekom Grubu, kurum içi verimliliği artırmak ve sektörel öncülüğünü sürdürmek için 34 bin çalışanını eğitime aldı. 'Teknoloji için insan, insan için gelişim' felsefesiyle gerçekleştirdiği süreçte Türk Telekom, yetenek yönetimi, performans yönetimi ve akademi süreçlerini entegre biçimde yönetecek. Türk Telekom Akademi'nin lansmanı; Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan ve Türk Telekom Grubu İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın'ın yanı sıra dünyaca ünlü CEO danışmanı, yazar ve konuşmacı Ram Charan'ın katıldığı bir toplantı ile gerçekleştirildi. Türk Telekom Akademi'nin, 34 binden fazla çalışanı kucaklayan Türkiye'nin en büyük kurumsal okulu olduğunu dile getiren Türk Telekom Grubu CEO'su Rami Aslan yaptığı konuşmasında, “Türk Telekom Akademi sadece çalışanlarımız değil, ülkemiz adına da büyük bir değer oluşturacak. Çünkü lider yetiştirmek çarpan etkisi oluşturan  bir olgu. Akademi ile birlikte liderliğe daha fazla odaklandık. Sahip olduğumuz özel sesin, bir orkestra gibi daha güçlü bir etki oluşturması  için  'Orkestra' adını verdiğimiz entegre bir yetenek yönetimi sistemi kurduk. Bu sistem ile amacımız; her bir çalışanımızın yetenekleri özelinde gelişimlerine destek vermek ve kariyer yollarında ilerlemelerini sağlamaktır” dedi.
Ne kadar önemsersen o kadar başarılı olur
Dünyanın önde gelen liderlerine danışmanlık yapan Ram Charan ise konuşmasında “Ekosistemi olmayan hiçbir şirket ayakta kalamaz. Bir şirket, çalışanlarına ne kadar önem verirse, diğer paydaşları nezdinde başarısını o ölçüde artırır. Çünkü değerleri oluşturan insandır. Ve en önemlisi de lider başka liderler yetiştirmedikçe başarılı bir lider değildir. Meydan okuyan çalışanlar yetiştirmek liderlerin işidir. Gemiyi sürekli yürütebilmek için dalgayı oluşturmak gerekir. Çalışanları geliştirirseniz geminiz batmaz ve sürekli ilerler. Lider direksiyon gibidir. Her şirket kötü günler geçirir ama bu, iyi bir liderin önünde engel olamaz. Şirketler kendi kendilerine ölmez, onu öldüren demode ve çağın gerisinde kalmış liderlerdir. Önemli olan çağı yakalamak, değişimlere ayak uydurmaktır” diye konuştu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...