Şile'de fiyatlar 5'e katlandı

Şile'de fiyatlar 5'e katlandı

Ekonomi Haberleri

İstanbul'dan kaçmak için günübirlik gidilen Şile, 3'üncü Köprü ile birlikte emlak, sağlık ve turizm alanındaki mega yatırımlarla kabuk değiştirecek

 Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, insanların ilçelerine artık yatırım için geldiklerini belirterek, bölgenin İstanbul Anadolu Yakası'nın en büyük arazisine sahip olduğunu kaydetti. Tabakoğlu "Gerek ilçe gerekse Büyükşehir belediyesi ve hükümet olarak otoyol, doğalgaz, denizin temizlenmesi gibi projelerle 3 dönemdir Şile'ye 1 milyar TL'nin üstünde yatırım aldık. Emlak piyasası hızla harekete geçti. Plan öncesinde metrekaresi 50-100 lira olan arazi fiyatları 300'ü buldu. Köylerdeki fiyat, merkezi yakalar hale geldi" dedi. 


İMAR TEŞVİKİ VERİYORUZ 
Yatırımcılar için önemli teşvikler sunduklarının da altını çizen Tabakoğlu, "Köy yerleşkelerimizin kültürünü bozmadan imar sistemi yapıyoruz. Tarım, turizm ve sağlıkta imara teşviklerimiz var. Sağlık turizmi öncelikli. Bakanlık 20 milyar TL gibi bir rakam hedefliyor. Diyabet Köyü'nü Diyabet Vakfı, Engelli Köyü'nü Büyükşehir Belediyesi, huzurevini ise özel sektörle başlatıyoruz. Birkaç yıl içinde Şile, İstanbul'un sağlık ve turizm merkezi olacak" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...