Deutsche Bank 10 ülkeden çıkıyor

Deutsche Bank 10 ülkeden çıkıyor

Ekonomi Haberleri

CEO John Cryan, bankayı daha kârlı ve daha az karmaşık hale getirebilmek için yeniden yapılandırmaya gidileceğini açıkladı.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde zararı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 65 kat artarak 6 milyar euroya çıkan Alman Deutsche Bank, 10 ülkede toplam 9 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı. Banka, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 92 milyon euro zarar açıklamıştı. Banka, danışmanlık hizmeti aldığı kişilerin sayısını da azaltacak ve bünyesindeki Postbank'ı da satarak, 15 bin bankacıyı da bünyesinden çıkaracak. 


GELİR AZALDI 
Banka yetkililerinin kârlılığı artırmak amacıyla böyle bir karar aldıkları belirtildi. Alman banka, kendi çalışanları dışında, danışmanlık hizmeti aldığı kişilerden de 6 bin kişinin işine de son verileceğini duyurdu. Alman bankanın aralarında Meksika'dan Yeni Zelanda'ya kadar 10 ülkede operasyonlarını durduracağı belirtildi. Banka, Brezilya'daki operasyonlarını da küresel ve bölgesel merkezlere taşıyacak. Deutsche Bank, Avrupa'da Danimarka, Finlandiya, Norveç ve Malta'dan da çıkacak. Bankanın üçüncü çeyrek geliri de yüzde 7 geriledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...