Milyonların maaşı artıyor

Milyonların maaşı artıyor

Ekonomi Haberleri

Seçimden sonra milyonların geliri artacak. Emekliden öğrenciye, polisten askere, muhtardan yaşlıya kadar herkesin aldığı ücretler değişiyor

Milyonların maaşı artıyor Milyonlarca kişiye seçimden sonra zam göründü. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, emeklilerden öğrencilere, polislerden askerlere, muhtarlardan yaşlılara kadar pek çok kesimin gelirini artıracak müjdeler açıkladı. Seçimlerin ardından hızla hayata geçirilecek düzenlemeler, yüzleri güldürecek. İşte geliri artacak kesimler; 


EMEKLİLERE ÇİFTE ZAM: Sayıları 8.9 milyonu bulan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına ekstra 100 lira zam yapılacak. Bu zamdan daha önce yararlanan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yeni artış yansıtılacak. Emekli esnafın yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi de kaldırılacak. 


BURSLAR YÜKSELİYOR: Üniversite öğrencilerinin 330 lira olan burs miktarları yılbaşından itibaren 400 liraya çıkarılacak. 


POLİSE 580 LİRA ZAM: Polislerin emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artırılacak. Böylece polislerin maaşlarında 240 lira ile 580 lira arasında net artış sağlanacak. 


ER HARÇLIĞI 3 KATINA ÇIKIYOR: Er ve erbaşların harçlığı 2.5-3 katına çıkarılacak. 30 lira olan harçlık tutarı 100 liraya yükselecek. 


ASKERİ ÖĞRENCİYE 450 LİRA: Askeri öğrencilerin 40 ile 200 lira arasında değişen harçlıkları da artırılacak. 450 liraya varan harçlık alacaklar. 


İNTİBAK: Astsubayların 2003 yılı öncesi ve sonrası mezuniyetler ile oluşan farkı gideren emeklilik intibakları gerçekleştirilecek. 


UZMAN ERBAŞA GÖSTERGE ARTIŞI: Uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılacak. 


GENÇLERİN BORCU SİLİNİYOR: Üniversite ve liseden mezun olanlar 2 yıl boyunca prim yatırmadan sağlık hizmeti alacak. Gençlerin okulunu bitirip, iş sahibi olmadan önce oluşmuş, Genel Sağlık Sigortası borçlarının tümü silinecek.


MUHTARA BİN 300 LİRA: Muhtarların 950 lira olan maaşları bin 300 liraya çıkarılacak.


YAŞLIYA MÜJDE: 65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanmış herkes, kimin yanında yaşarsa yaşasın maaşını alabilecek. Oğlunun, kızının yanında yaşasa da bundan mahrum olmayacak. 65 yaş maaşı alanların maaşlarında hiçbir kesinti, olmayacak.


30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI: Başbakan Davutoğlu, atama bekleyen öğretmenlere de müjde verdi. Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Yasa ile sağlanan 10 bin kadro imkanı vardı. Bu sayı artırılacak 30 bin öğretmen ataması Şubat'ta yapılacak. Atanan öğretmenler 7 ay maaşını alacak ama bir öğretmenin yanında staj yapacak.


2016 İŞÇİLERİN YILI OLACAK: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, seçimden sonra taşeron işçilerle ilgili birçok önemli düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası İstişare toplantısına katılan Demiröz, şöyle konuştu: "Taşeron kardeşlerimize bir takım imkanlar getirildi. Sözleşmeler 3 yıla çıkarıldı. Sendikalaşma hakkı verildi. Kamuda sözleşmeli kadrosu almaları için çalışmalar yaptık. Taşeronların haklarının geliştirilmesi, ücret farklılıklarının giderilmesi gibi konular için seçimlerden sonra, hükümetin süratle kurulmasının ardından 2016 başında birçok düzenlemeye daha gideceğiz ve onların kamuda kadro almaları için elimizden geleni yapacağız."


EMEKLİLERİ SEVİNDİRDİ: Emeklilere yönelik konut üretme projesi kapsamında Bartın'da incelemelerde bulunan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "İlk muhatap kitlemiz, ev sahibi olmayan emekli vatandaşlarımızdır. Ama köyde bağı, bahçesi, evi olan, atadan, dededen kalma hisseli dairesi olan var. Bunları ev sahibi olarak kabul etmiyoruz ve bu emeklilerimizi de konutlarımızdan faydalandıracağız" dedi. Emeklileri Türkiye genelinde 250 lira taksitle ev sahibi yapmaya gayret ettiklerini söyleyen Turan, gelen talep doğrultusunda değerlendirmeler ve incelemeler yaptıklarını, bunun için Hazine arazisi bulunması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...