ABD piyasaları, ekimde son 4 yılın en iyi ayını yaşadı

ABD piyasaları, ekimde son 4 yılın en iyi ayını yaşadı

Ekonomi Haberleri

New York borsasında endeksler, haftanın son işlem gününde düşüşle kapanmasına karşın aylık bazda son 4 yılın en iyi performansını gösterdi.

Kapanışta, Standard & Poor's 500 Endeksi 10,06 puan (yüzde 0,48) değer kaybıyla 2.079,35 puana, Dow Jones Endeksi de 92,46 puan (yüzde 0,52) azalışla 17.663,34 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 20,52 puan (yüzde 0,40) düşüşle 5.053,75 puan oldu.

Bu sonuçlarla, yükselişini 5. haftaya taşıyan endeksler, ekim ayını son 4 yılın en yüksek kazançlarıyla kapattı. Dow Jones Endeksi ve Standard & Poor's 500 Endeksi, aylık bazda sırasıyla yüzde 8,5 ve yüzde 8,3 değer kazanırken, Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 9,4 yükselerek, en iyi performansı gösterdi.

Bu arada, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, hem kişisel gelirler hem de kişisel harcamalar eylül ayında yüzde 0,1 artışla yüzde 0,2 seviyesindeki beklentinin hafif altında kaldı. Veriler, ayrıca Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksinin, eylülde aylık bazda yüzde 0,1 düşüş ve yıllık bazda yüzde 0,2 yükselişle beklentileri karşıladığını da ortaya koydu.

ABD Merkez Bankasının (Fed) yakından takip ettiği çekirdek PCE fiyat endeksi ise aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 1,3 artarak beklentileri karşılamadı.

Diğer taraftan, Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ekim sonunda ay ortasına kıyasla 2,1 puan gerileyerek 90 oldu. Söz konusu endekse ilişkin piyasa beklentisi ise 92,5 seviyesindeydi.

Analistler, yatırımcıların, haftaya başta Janet Yellen olmak üzere Fed yetkililerinin açıklamalarına ve cuma günü açıklanacak ekim ayı istihdam verilerine odaklanacağını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...