Mardan Palace'in yeni sahibi HALK BANKASI

Mardan Palace'in yeni sahibi HALK BANKASI

Ekonomi Haberleri

Antalya'daki "7 yıldızlı" oteli, 360 milyon TL'ye Halk Bankası satın aldı. Böylece Garanti Bankası'nın da 207 milyon lira alacağı kurtuldu

Antalya'da 2009 yılında görkemli bir şekilde açılan ancak mali sıkıntıları sebebiyle icralık olan 7 yıldızlı Mardan Palace Otel, yeni sahibini buldu. Otelin satışı için dün yapılan icra ihalesine tek teklif sahibi olarak Halk Bankası girdi. Saat 10:00'da başlayan ihale kısa sürede sonuçlandı. Toplam 719 milyon lira bedelle satışa çıkarılan otel için, belirlenen bedelin yüzde 50'si üzerinden artırıma gidildi. Böylece aynı zamanda alacaklı da olan Halk Bankası, oteli 360 milyon 50 bin liraya satın aldı. Otelin satışını, 207 milyon lira alacağı olan Garanti Bankası istemişti. Satışın gerçekleşmesiyle birlikte Halk Bankası, söz konusu miktarı Garanti Bankası'na yatıracak. Halk Bankası da alacaklı olduğu için, kalan kısmı ödemeyerek alacağını tahsil etmiş olacak. Bu arada otel sahibi şirketin "ihalenin feshi" davası açma hakkı da bulunuyor. Mardan Palace, 23 Mayıs 2009 tarihinde hizmete açılmıştı. Otelin açılışına dünyaca ünlü Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev gibi isimler katılmıştı. Rus vatandaşı, Azeri asıllı Telman İsmailov, otele 1.4 milyar dolar yatırdıklarını açıklamıştı. Otel önündeki plaja, Mısır'dan 9 bin ton ayağa yapışmayan altın rengi kum getirilmişti. Geçen yıl İsmailov'a gayrimenkul projeleri için kredi veren "Mangazeya" adlı şirket, 135 milyon dolarlık borcuna karşılık "İsmailov'un malvarlığının dondurulması" yönünde karar aldırmıştı. Böylece İsmailov'un, aralarında Mardan Palace'ın da bulunduğu bütün yatırımları zora girmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...