Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cep telefonunda 'alo'nun bedeli 46.25 kuruş

Cep telefonunda 'alo'nun bedeli 46.25 kuruş

Ekonomi Haberleri

BTK bazı ücretlerde ilk defa indirime giderken, yurt içi mobil ses çağrıları için dakika başına ücret üst sınırı olan 46,25 kuruş devam edecek

Mobil telefon aboneliklerindeki azami fiyat tarifeleri yeniden belirlendi. BTK bazı ücretlerde ilk defa indirime giderken, tarifeler 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, mobil telefon aboneliklerindeki "İsim/Unvan Değişikliği" ücretinin üst sınırının işlem başına yüzde 66 indirimle 17 liradan 6 liraya, "Numara Değişikliği" ücretinde üst sınırın işlem başına yüzde 62 indirimle 52 liradan 20 liraya, "Kayıp, Çalıntı, Kullanıcı Hatası Nedeni ile SIM Kart Değişikliği" ücretinin üst sınırının ise yüzde 54 indirimle işlem başına 43 liradan 20 liraya düşürüldüğünü söyledi. Sayan, "Garanti Kapsamında SIM Kart Değişikliği" işlemlerinin ise ücretsiz yapılmasının karara bağlandığını açıkladı.
Sayan, BTK tarafından yeniden belirlenen azami ücret tarifesiyle cep telefonu konuşmalarındaki ücretler için belirlenen üst sınırda artış yapılmadığına dikkati çekerek, "Son olarak 2014 yılı Temmuz ayında belirlenen ve hâlen yürürlükte olan yurt içi mobil ses çağrıları için dakika başına ücret üst sınırı olan 46,25 kuruş devam edecek. Yine yurt dışı aramalar için geçerli olan dakika başına 4,63 lira, mobil telefonlardan gönderilen SMS'ler için yurt içi SMS başına 33,25 kuruş, yurt dışı SMS başına 83,08 kuruş, posta ile iletilen ayrıntılı fatura ücreti üst sınırı olan 60,97 kuruşta artış yapılmayarak azami ücretlerin aynı şekilde devam etmesine karar verdik" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...