İstanbul'da en çok Sivaslılar yaşıyor

İstanbul'da en çok Sivaslılar  yaşıyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul nüfusunun yüzde 2.6'sını Sivaslılar, yüzde 2.1'ini Ordulular oluşturuyor. Yabancı ülke doğumluların ilk sırasında Bulgaristan var...

İstanbul'da yaşayan İstanbullu sayısı her geçen gün azalıyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre, İstanbul'daki en büyük nüfusa sahip ilimiz Sivas oldu. İstanbul'da yaşayan ancak farklı bir ilde doğanlar arasında, Sivas doğumlular yüzde 2.6 ile ilk sırada yer aldı. Bu da yaklaşık olarak 341 bin kişiye karşılık geliyor. İstanbul'da ikamet edip de başka bir ilde doğanlar içinde Ordu doğumlular yüzde 2.1 ile ikinci sırada yer alırken, Tokat ve Samsun yüzde 2 ile bu ili takip etti. Türkiye'de ikamet eden yurt dışı doğumlu vatandaşların yüzde 27.3 gibi büyük bir çoğunluğu İstanbul'da yaşıyor. İstanbul'da yaşayan yurt dışı doğumlulara bakıldığında ilk sırada yüzde 39.1 ile Bulgaristan doğumluların olduğu görülüyor. Almanya doğumlular yüzde 19.6 ile ikinci, Makedonya doğumlular yüzde 6.7 ile üçüncü sırada yer aldı. İstanbul'da yaşayan ve ABD doğumlu olanların oranı yüzde 2.9, İngiltere doğumluların oranı yüzde 2.8 oldu.
PEKİ ESAS MEMLEKET?
Sürekli göç alan ve nüfusu 15 milyona yaklaşan İstanbul'a yıllar önce gelmiş olanların çocukları İstanbul'da doğdu ama kayıtları memlekette. TÜİK kayıtlarına böyle bakıldığında, İstanbul'da doğmuş olsa da memleketi Anadolu illeri olanların sayısı çok daha fazla. Bu sayılar dikkate alındığında da Sivas ilk sırada. Nüfus kaydı Sivas'ta olan ancak İstanbul'da yaşayanların sayısı 2014 verilerine göre 741 bin 603'e ulaştı. Bu rakamla İstanbul'daki Sivaslılar, Sivas'ın 346 bin olan nüfusunu ikiye katlamış oldu. İstanbul'daki Sivaslıları 553 bin 612 kişi ile Kastamonulular, 511 bin kişi ile Ordulular takip ediyor. İstanbul'da 85 bin Adanalı, 179 bin Adıyamanlı, 57 bin Afyonkarahisarlı, 165 bin Ağrılı, 175 bin Amasyalı bulunuyor. İstanbul'da 487 bin Giresunlu, 392 bin Erzurumlu, 276 bin Karslı, 68 bin İzmirli, 140 bin Muşlu, 138 bin Gümüşhaneli yaşıyor. İstanbul'a en az göç veren il ise 8 bin 931 kişi ile Burdur. İstanbul'da 14 bin 692 Muğlalı, 21 bin 218 de Uşaklı vatandaş bulunuyor. Esas memleketi İstanbul olanların sayısı ise 2 milyon 162 bin 588 kişi.
İstanbul'da en çok Sivaslılar  yaşıyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...