Öğretmene her ay 2 bin lira ek gelir

Öğretmene her ay 2 bin lira ek gelir

Ekonomi Haberleri

Kurs ve sınav ücretlerindeki artış ve nöbet paralarıyla, öğretmenler ayda 2 bin liraya varan ek gelir elde edebilecek

AK Parti'nin seçim sürecindeki vaatleri öğretmenler ve öğrencilerin de yüzünü güldürdü. Hükümetin son dönemde yaptığı düzenlemeler, öğretmenlere adeta ikinci bir maaş fırsatı verdi. Öğretmen ayda 2 bin TL'ye varan ek gelir elde edebilecek. Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bazı düzenlemeler yeni eğitim öğretim yılını adeta öğretmenlerin yılı yapacak. Okullarda veya halk eğitim merkezlerinde açılan ücretsiz devlet kurslarında görev alan, okulda nöbet tutan, TEOG veya açıköğretim gibi merkezi sınavlarda gözetmenlik yapan öğretmenler, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl neredeyse 2 kat daha fazla kazanacak. Bakanlık, saati 9 lira civarında olan kurslardaki ek ders ücretini yüzde 100 artırarak 18 liraya çıkarmıştı. Bu kapsamda öğretmenler okulda girdiği dersler dahil haftada toplam 40 saate kadar ders verebilecek. Örneğin; okulda haftada 21 saat derse giren bir öğretmen, bu kurslarda 19 saate kadar ders verebilecek. Ayda ortalama bu kurslarda 76 saat derse girecek olan bir öğretmen, aylık bin 380 lira ücret alabilecek. Okulda haftada 30 saat derse giren bir öğretmen ise bu kurslarda haftada 10, ayda ise 40 saat derse girerek 720 lira ek kazanç elde edebilecek. 


NÖBET ÜCRETİ GELDİ 
Bugüne kadar okullarda tuttukları nöbetler için hiçbir ücret alamayan öğretmenler son yapılan toplu sözleşmeyle beraber nöbetten de ek kazanç sağlamaya başlayacak. Buna göre öğretmenlere 2016'da aylık brüt 98 TL'ye kadar, 2017'de ise brüt 140 TL'ye kadar nöbet ücreti ödenecek. Merkezi sınavlarda görev alan öğretmenler de yine büyük kazanç elde edecek. Hafta sonu yapılan sınavlarda gözetmen ücreti 58 TL'den 132 TL'ye 
çıkarıldı. 


Öğretmen adayları Ağustos atamasında 40 bin kadro alırken; hükümet önümüzdeki Şubat ayı için 30 bin atama sözü verdi. Ayrıca öğretmen akademisi, stajyer öğretmenlik uygulamaları için harekete geçirildi. İlk uygulama 2016 Şubat atamasında yapılacak.

Takvim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...