Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamsinin kilosu Karadeniz'de 50 kuruş İstanbul'da 10 lira

Hamsinin kilosu Karadeniz'de 50 kuruş İstanbul'da 10 lira

Ekonomi Haberleri

Vatandaşlar fiyatı yüksek bulurken, balıkçılar ise nakliye maliyetinin fiyatları etkilediğini söyledi.

Hamsi fiyatları Zonguldak, Bartın gibi şehirlerde kilosu 50 kuruşa kadar düşerken, İstanbul Karaköy Balık Pazarı'nda ise kilosu 10 liradan satılıyor. Balık almak için pazara gelen vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden şikayet ederken, balıkçılar ise fiyatların ilerleyen zamanlarda düşeceğini dile getiriyor.


NAKLİYE MASRAFI
Hamsinin kilosunun 10 liradan satıldığını söyleyen balıkçı Murat Kalkan, “Duyduk ki 1 liraya kadar hamsi varmış. Onlar tonlarca tutulduğu için şimdi oradan buraya gelene kadar nakliye masrafı derken 7-8 liraya maliyeti var. Dükkan olduğu için 10 liraya satmak zorunda kalıyoruz. Ama ileriki zamanlarda hamsi 5 liraya kadar düşer. Pahalı bulanı var uygun bulanı var” şeklinde konuştu.


PAZARDA 5 LİRA SAYILIR
Bir başka balıkçı Derviş Damar ise, “Karadeniz'de ucuz oradan buraya gelmesi maliyetli oluyor. Pazarlarda 5 liraya sayılır hamsi, tezgahlarda daha irisi olduğu için 8 lira 10 liraya satılır” dedi.


Balık pazarına balık almaya gelen Cemile Altuntaş fiyatların yüksek geldiğini belirterek, “Fiyatlar bana yüksek geldi. Bence pahalı. Semt pazarında daha uygun gibi görünüyor” derken bir baka vatandaş Nurhayat Çorba ise, “Hamsi alacaktım. Pahalı geldi. Kilosuna 10 lira diyorlar karşıda 8 lira diyorlardı almadım. Biraz pahalı geldi” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...