Yabancı yatırımcı ekimde 167,8 milyon dolarlık alış yaptı

/ Kaynak: AA
Yabancı yatırımcı ekimde 167,8 milyon dolarlık alış yaptı

Ekonomi Haberleri  / AA

Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul'da ekim ayında 167,8 milyon dolarlık net alış gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcılar akim ayında 167,8 milyon dolarlık net alış gerçekleştirerek, üst üste 3 ay süren satış dönemini sonlandırdı. Yabancı yatırımcıların yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği işlemlere bakıldığında ise ekim ayındaki alımlara karşın net 769 milyon dolar satış gerçekleştirdikleri hesaplanıyor.


BIST 100 endeksi, ekim ayındaki net yabancı yatırımcı alışına paralel olarak dolar bazında aylık yüzde 11 değer kazanmıştı. Analistler, ekim ayında, dolar bazında uzun vadeli destek seviyelerine gerileyen BIST 100 endeksine gelen tepki alımlarının, genel seçimle birlikte siyasi istikrarın sağlanacağı beklentileri ile güçlendiğini ve yabancı yatırımcıların banka pay piyasalarında yoğunlaşan alışları ile 24.500 puan seviyelerinden 27.000 puanın üzerine çıktığını ifade ediyor.


Yabancı yatırımcılar, temmuz, ağustos ve eylül aylarında toplam net 944 milyon dolarlık satış gerçekleştirmişti.


En çok alınan Garanti Bankası
Yabancıların ekim ayındaki işlemlerine bakıldığında, 74,4 milyon dolarlık net alımla en çok Garanti Bankası hisselerini tercih ettikleri görülüyor. Garanti Bankası'nın ardından yabancı yatırımcıların en çok alım yaptıkları hisse senetleri, 26,4 milyon dolar ile Akbank, 25,4 milyon dolar ile Erdemir, 24,7 milyon dolar ile Emlak Konut GYO ve 23,1 milyon dolar ile Koç Holding olarak sıralandı.


Yabancı yatırımcılar tarafından en fazla satış yapılan pay piyasaları ise; 30,6 milyon dolar ile Türk Hava Yolları, 21,4 milyon dolar ile Tav Hava Limanları ve 16,4 milyon dolar ile Koza Madencilik oldu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...