Elektrik dağıtımında 15-20 milyar dolar yatırım bekleniyor

/ Kaynak: AA
Elektrik dağıtımında 15-20 milyar dolar yatırım bekleniyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Özdemir, gelecek yıldan itibaren 5 yıllık dönemde, elektrik dağıtım şirketlerinin yatırımlarında 3-4 kat artış yaşanabileceğini belirtti.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, elektrik dağıtım şirketlerinin beş yılda yaklaşık 5 milyar dolar yatırım gerçekleştirdiğini belirterek, "2016 yılında başlayacak yeni 5 yıllık dönem için, yani üçüncü uygulama döneminde yatırımlarda 3-4 kat artış yaşanacağını öngörüyoruz" dedi.


AA muhabirinin sorularını cevaplayan Özdemir, seçim sonuçlarının sadece siyasi değil, ekonomik ve sosyal hayata da büyük fırsatlar getireceğini öngördüklerini dile getirdi. Yeni dönemin Türkiye açısından büyük bir atılım yapma fırsatı sunduğunu ifade eden Özdemir, bu dönemde Türk yatırımcıların rekabet gücünün ve yabancı yatırımın hızla artacağını anlattı. 

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...