Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gıda enflasyonu 2,5 yılın en düşüğünde

/ Kaynak: AA
Gıda enflasyonu 2,5 yılın en düşüğünde

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'de gıda ve alkolsüz içeceklerin yıllık fiyat artış oranı ekimde yüzde 8,69 ile son 2,5 yılın en düşük seviyesine indi.

Merkez Bankasının, Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, yıllık tüketici enflasyonunun yüzde 7,58'e gerilemesinde, yıllık gıda enflasyonundaki yavaşlama ile enerji fiyatlarındaki baz etkisi belirleyici oldu. Ekimde gıda ve alkolsüz içecekler grubunda yıllık enflasyon yaklaşık 2 puanlık düşüşle yüzde 8,69'a geriledi. Mevsimsel etkilerden arındırılmış işlenmemiş gıda fiyatlarında sebze ürünlerine bağlı olarak kaydedilen azalış bu gelişmede temel belirleyici oldu. Böylelikle işlenmemiş gıda grubu yıllık enflasyonu 3,83 puan azalışla yüzde 9,40'a düştü.


Gıda ve alkolsüz içeceklerdeki yıllık fiyat artışı son 2,5 yılın en düşük seviyesine inerken, bu grubun 7,58'lik enflasyona yüzde 2,11 yıllık etkisi oldu. Söz konusu parametre, en son Mayıs 2013'te bu rakamın altını görmüş ve yüzde 7,07 olarak hesaplanmıştı.


Söz konusu dönemde gıda ve alkolsüz içecekler grubunda en yüksek fiyat artışı ise yüzde 14,44 ile geçen sene ağustos ayında görüldü.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...