Vaatler piyasayı canlandıracak

Vaatler piyasayı canlandıracak

Ekonomi Haberleri

AK Parti'nin ekonomikvaatlerini yerine getirmesiyle tüketim artacak buna bağlı olarak da iç piyasa canlanacak

AK Parti'nin seçim vaatleri iş dünyasını umutlandırdı. Özellikle asgari ücret artışı gibi vaatlerin yerine getirilmesiyle tüketimin artması ve başta perakende olmak üzere bir çok sektörde canlanma bekleniyor. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 1 Kasım'da seçmenin tercihini tek parti iktidarından yana kullandığını hatırlatarak, “22.3 milyar lirayı bulan vaatlerin realize edilmesinin iç piyasada canlanmaya katkısı olacak. Bu vaatlerin kademeli şekilde ve zamana yayılarak yerine getirilmesinin daha gerçekçi olacağına inanıyorum” dedi. Tanrıverdi, siyasi belirsizliğin sona ermesinin döviz kurlarına anlamlı düşüş şeklinde yansıdığını, ancak kurun şu sıralar daha çok dış kaynaklı nedenlerle yüksek seyrettiğini anlattı. “2015 sonu için dolar/TL kurunun 2.95, avronun ise 3.05 lira düzeyinde olacağını tahmin ediyorum” diyen Tanrıverdi, seçim sonrası kurlarda gözlenen gevşemenin, kısa vadede fiyatlara indirim olarak yansıyacağını düşünmediğini dile getirdi.
4 YILLIK İSTİKRAR BEKLENTİSİ
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin ise siyasi belirsizliğin sona ermesi ve en az 4 yıllık istikrarlı bir dönem beklentisi ile kurlarda daha ilk gün önemli gevşeme görüldüğünü dile getirdi. Bir süre bu seviyelerin korunacağını, 2015 sonunda dolar kurunun 2.70-2.80, avronun ise 3.00-3.10 lira bandında kalacağını öngören Çetin, kurun bir miktar düşmesinin yıl sonuna kadar fiyatlara indirim şeklinde yansımayacağını, ancak yeni sezon ürünlerinde indirim olabileceğini ifade etti. Çetin, hükümetin 22.3 milyar liralık vaatlerini yerine getirmesinin piyasada önemli bir canlanma oluşturacağını vurgulayarak, “Haliyle bu canlılık ekonomimizin büyümesine olumlu yönde yansıyacak” diye konuştu.
PARA?TÜKETİME?GİDECEK
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo da siyasi belirsizliğin sona ermesi durumunda kurlarda bir gevşeme olacağını seçimden önce öngördüklerini, istikrar algısının devam etmesi halinde doların 2.70'lere hatta 2.65 lira bandına kadar inebileceğini söyledi. Ekstra para enjekte edildiğinde piyasada canlılık olacağını vurgulayan Kariyo, “Hükümetin 22.3 milyar liralık vaatlerinin gerçekleşmesi elbette piyasayı canlandıracaktır. Ancak bu şekilde piyasaya sokulan para yatırıma değil, tüketime gider” değerlendirmesinde bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...