Enerjide İran hamlesi Türkiye'ye kazandırır

Enerjide İran hamlesi Türkiye'ye kazandırır

Ekonomi Haberleri

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, tek başına iktidarın Türkiye'nin enerji politikaları açısından büyük bir avantaj olabileceğini belirtti

Haber Merkezi ANKARA
Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, tek başına iktidarın Türkiye'nin enerji politikaları açısından büyük bir avantaj olabileceğini belirterek, “Yeni hükümetin öncelikli konusu İran olmalı. Bu kapsamda yeni enerji bakanının yurt dışına gerçekleştireceği ilk resmi ziyaretini İran'a yapması çağrısında bulunuyoruz” dedi. Ankara'da düzenlenen “Energy is future” kongresinde konuşan Prof. Dr. Kumbaroğlu, şunları söyledi: “İran, hemen sınır komşumuz. Avrupa'ya açılan en önemli kapısı biziz. İran'da, bizim de yakınlaşma adına adımlar atmamız lazım. Sosyal, kültürel, tarihî yakınlığımızı da etkin şekilde kullanmalıyız.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...