'Milli Tren'in yük vagonu Sivas'tan raylara inecek

'Milli Tren'in yük vagonu Sivas'tan raylara inecek

Ekonomi Haberleri

TÜDEMSAŞ, "Milli Tren Projesi" kapsamında üretilecek milli yük vagonunun 2016 yılının son çeyreğinde raylarda olmasını hedefliyor.

Türkiye Demiryolu Makinalari Sanayi A.Ş (TÜDEMSAŞ), "Milli Tren Projesi" kapsamında üretilecek milli yük vagonunun 2016 yılının son çeyreğinde raylarda olmasını hedefliyor. TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, 2013 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla milli tren çalışmalarının başlatıldığını ve milli yük vagonu görevinin şirketlerine verildiğini söyledi. 50 kişilik heyetle ilk etapta literatür taraması yaptıklarını aktaran Koçarslan, dünyada analizler yapıp konsept çalışmalarını bitirdikten sonra yük vagonunun özelliklerini ortaya koyduklarını belirtti. Koçarslan, milli tren projesi kapsamında şirketlerinde üretilecek yeni milli yük vagonunun özelliklerine değinerek, "A tipi bujiye sahip. Ortasında bakımı kolay, uzun ömürlü mafsallı 3 buji olacak. Dünyanın en gelişmiş fren sistemi olan kompakt fren sistemiyle donanımları yapıldı. Üretime geçişi, 2016 yılının son çeyreği olarak planlamaktayız. Bu vagonumuzdan şu anda Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü 150 adet sipariş verdi. 2018 yılına kadar da 12 farklı vagon üreteceğiz. Bu vagonların hepsi, sınıfında Avrupa'nın en hafif vagonları olacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...