Dünyada 100 milyon kişi yoksulluk tehdidi altında

Dünyada 100 milyon kişi yoksulluk tehdidi altında

Ekonomi Haberleri

Tehlikeli gazlar, atıklar, küresel ısınmayı artıracak. Bu da 100 milyondan fazla kişinin geçim alanlarını daraltacak, yoksulluğu artıracak...

İklim değişikliğinin, insan hayatında sebep olacağı olumsuzluklar saymakla bitmiyor. Dünya Bankası ise, iklim değişikliği ve küresel ısınma sebebiyle artması muhtemel yoksulluğa dikkat çeken bir rapor hazırladı. Rapora göre iklim değişikliği sebebiyle 2030 yılına kadar 100 milyondan fazla insan yoksulluk tehdidi altında olacak. İklim değişikliği özellikle tarım sektöründen geçinen insanların yoğun yaşadığı fakir ülkeleri etkileyecek. Bu ülkelerde gıda güvenliği azalacak, beslenme zorlaşacak, istihdam ve ihracat gelirleri azalacak ve bu da fakirliği getirecek. Rapora göre tarım mahsullerindeki azalma, Sahraaltı Afrika'da gıda fiyatlahrını ortalama yüzde 12 artıracak. Bu da gelirinin yüzde 60'ını gıdaya harcayan fakir hane halkını daha da fakirleştirecek. Raporda, 2030'a kadar sadece Hindistan'da 45 milyon insanın yoksulluk sınırının altına gerileyebileceği tahmin ediliyor. Dünya Bankası verilerine göre 2012 yılında dünya genelinde 896 milyon insan günde 1.90 dolardan az bir gelirle geçiniyor. Bunların yüzde 78'ini Sahraaltı Afrika ve Güney Asya'daki yoksul nüfus oluşturuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...